Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Simeon

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Платката Ардуино не изпраща данни към средата за програмиране, а към СОМ порта. Как те да бъдат прочетени от (или изпратени до) конзолата е въпрос на който ще може да отговори някой с повече опит с Linux.

2
Не съм сигурен, че разбирам какво искаш да постигнеш, но ако ти трябва само да виждаш на компютърния монитор

Цитат
пин1 - инфо, пин2 - инфо


тогава серийния монитор (Serial Monitor) на средата за програмиране на Ардуино ще ти е достатъчен.

Иначе Ардуино ползва сериен (COM) порт, макар и емулиран, така че можеш да четеш информацията, която микроконтролера изпраща с всяка Terminal програма - като HyperTerminal за Windows. Не съм работил с Linux, но ако напишеш Linux HyperTerminal в Google съм сигурен, че ще получиш поне няколко предложения.

3
Други роботи / ArduinoWebTVGuide
« -: Август 17, 2011, 09:55:57 pm »
Контролерът Arduino Web TV Guide представлява устройство, командващо даден телевизор през интернет. Представете си как си седите пред телевизора и се чудите какво да гледате. Грабвате си лаптопа, таблета или GSM-а с WiFi, отваряте програмата на телевизията, харесвате си даден филм или предаване и в следващият момент вашия телевизор се сменя сам на избрания канал. Автор на проекта е Ивайло Димов.Тъй като този проект участва в конкурса Ардуино в Интернет, темата се открива от организаторите за да могат всички проекти да се представят едновременно и максимално еднотипно.

Подробна информация, електрическа схема и програмен код [линк].

4
Други роботи / Мобилен Google+ нотификатор
« -: Август 17, 2011, 09:54:42 pm »
Поради факта, че много често му се налага да е в стаи далече от компютъра, у Бойко Казаков се появи неприятното усещане дали не изпуска нещо в новата социална мрежа GOOGLE+. Затова е направил преносимо устройство, което да го държи в течение дали изобщо нещо се случва. Автор на проекта е Бойко Казаков.Тъй като този проект участва в конкурса Ардуино в Интернет, темата се открива от организаторите за да могат всички проекти да се представят едновременно и максимално еднотипно.

Подробна информация, електрическа схема и програмен код [линк].

5
Други роботи / Бирко 1
« -: Август 17, 2011, 09:53:00 pm »
Бирко 1 е проект за мобилен робот, управляван през интернет. Целта е пренасянето на бира (от където идва и името). За момента проекта е на база PPP (point to point) свързаност. Робота играе ролята на “сървър”, а приложението или в случая управляващия компютър е клиент. Автор на проекта е Кристиян Димитранов.Тъй като този проект участва в конкурса Ардуино в Интернет, темата се открива от организаторите за да могат всички проекти да се представят едновременно и максимално еднотипно.

Подробна информация, електрическа схема и програмен код [линк].

6
Други роботи / Градински контролер
« -: Август 17, 2011, 09:51:11 pm »
Както го подсказва и името, Градинският контролер е интелигентно устройство, което се грижи да полива градина, може да се контролира от Интернет, а също и да изпраща данни към Мрежата. Автор на проекта е Милен Стойчев.Тъй като този проект участва в конкурса Ардуино в Интернет, темата се открива от организаторите за да могат всички проекти да се представят едновременно и максимално еднотипно.

Подробна информация, електрическа схема и програмен код [линк].

7
Други роботи / Пет зонов термостат
« -: Август 17, 2011, 09:49:38 pm »
Устройството представлява петзонов термостат за отопление на жилище, който се управлява както локално от бутони във всяко помещение, така и дистанционно по Ethernet. Представлява модерен и енергоефективен начин за управление и следене на домашна отоплителна система. Автор е Михаил Панайотов.Тъй като този проект участва в конкурса Ардуино в Интернет, темата се открива от организаторите за да могат всички проекти да се представят едновременно и максимално еднотипно.

Подробна информация, електрическа схема и програмен код [линк].

8
Ардуино (Arduino) / Конкурс "Arduino в интернет"
« -: Август 15, 2011, 02:33:28 pm »
причината да изберем Фейсбук е сигурността и най-ниския шанс победителя да бъде определен от ботове. Освен това регистрацията там е безплатна и отнема не повече от 5 минути.

друга причина (и това го казвам със съжаление) е, че по-голямата част от хората, които ще искат да гласуват имат регистрация във Фейсбук, но не и в този форум или в сайта на Роботев...

нека не замърсяваме темата с това къде се гласува, сигурен съм, че всеки вариант си има кусури и недостатъци.

авторите на проектите са се постарали доста за да споделят идеи и опит с всички нас - да им дадем подкрепата, която заслужават.

9
krasimir, при while цикъла командите между къдравите скоби се изпълняват ДОКАТО условието е вярно. За да можеш да излезеш от while цикъл трябва микроконтролера да разбере, че условието е престанало да бъде вярно.

Ако сложиш digitalRead(pinaKoitoPolzvash); в къдравите скоби след do, програмата ще продължи СЛЕД като бутонът престане да бъде натиснат.

Не съм сигурен дали начинът, който ползваш е най-удачен. Вместо do..while, aз бих ползвал още една променлива за последния статус на бутона, която при състояние HIGH да става "0", а при състояние LOW - "1" . И след това условието е ако бутонът е натиснат и променливата за последния статус на бутона е "1" да се завърта сервото, да изчаква, и да се връща обратно.

10
Ардуино (Arduino) / Конкурс "Arduino в интернет"
« -: Август 13, 2011, 04:04:57 pm »
Гласуването вече започна - вижте повече информация и гласувайте за най-добрия според вас проект на http://apps.facebook.com/my-polls/konkursrobotev

Още веднъж искам да благодаря на всички участници в конкурса и да им пожелая успех - всеки един от проектите е достоен за награда.

11
Ардуино (Arduino) / Конкурс "Arduino в интернет"
« -: Август 09, 2011, 06:57:07 pm »
имайте още малко търпение... до ден-два гласуването ще започне :)

12
Ардуино (Arduino) / Конкурс "Arduino в интернет"
« -: Август 02, 2011, 09:17:46 pm »
Да, наистина, срокът за участие беше 31.07. Благодаря на всички, които изпратиха проектите си. В момента обработваме материалите за да ги качим в Интернет и от началото на следващата седмица ще започне гласуването.

13
Ардуино (Arduino) / AREF pin
« -: Юли 26, 2011, 02:04:09 pm »
AREF (analog reference) пина се използа за промяна на напрежението, което служи като референция за аналоговите входове. АЦП-то на Ардуино е 10 битово и връща стойности от 0 до 1023. По подразбиране напрежението за референция е 5 волта и така ако напрежението на аналоговия вход е 0 волта, показането също ще бъде 0. С покачване на напрежението се покачва и показанието докато не стигне 1023 при 5 волта.

Ако обаче сензорът свързан към аналоговия вход връща напрежение, да кажем, между 0 и 2.5 волта (половината от 5), показанието ще е в границите от 0 до 511 (половината от 1023). За да се увеличи резолюцията и да може от сензора да се получават стойности от 0 до 1023 се подават 2.5 волта на AREF пина и софтуерно се задава, че искаме да ползваме EXTERNAL reference. За повече информация виж http://arduino.cc/en/Reference/AnalogReference

14
@Vexorian

Викторио, признавам, че ме изненада. Не знаех, че дори и Microchip са направили клонинг на Arduino...

Според правилата на конкурса, може да се ползва всеки клонинг стига програмата за него да се качи с официалното, немодифицирано IDE на Ардуино (т.е. едно от тези на http://arduino.cc/en/Main/Software ).

15
@viko
има няколко причини първите микроконтролери, които се продават в Роботев да са Ардуино, включително това, че са лесни за употреба, цената им е достъпна, не е нужно да инсталираш кракнат софтуер за да ги програмираш, работят под Windows, Mac и Linux и това че в интернет има огромно количество информация за това как се ползват.

Но действително мястото на тази дискусия не тук. Винаги сме отворени за предложения какви микроконтролери (или други продукти) да предлагаме и ще се радвам да ми пишеш с твоите желания или да отвориш нова тема.

@sv_shady
Идеята за представяне на проектите е много добра. Тъй като не всеки участник ще може да покаже проекта си на живо - било заради размерите, заради това че трябва да е на точно определено място за да работи или заради това че се намира в друг град решихме, че не е хубаво представянето на проектите на живо да е сред условията за участие. Все пак ще дадем възможност на всеки, който има желание да представи и рекламира проекта си по време на гласуването.

Страници: [1] 2 3 ... 5