Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Simeon

Страници: 1 [2] 3 4 5
16
Магазин Роботев обявява началото на конкурс за проект с отворен код. Проектът трябва да използва микроконтролер Arduino за да свърже физическия и виртуалния свят. Това включва всички проекти, в които до физическия свят достига информация за събитие, случило се в интернет (или обратно), както и всички проекти, в които събитие от виртуалния свят поражда друго събитие в реалния (или обратно).

Общата стойност на наградите е над 500 лв, срокът за представяне на проектите е 31 юли 2011.

Вижте този пост за допълнителна информация и условията за участие.

17
След летния сезон и състезанието дойде време да подновим събиранията и да започнем с подготовката за следващи състезания.

Заповядайте на 20 ноември (събота) от 11:30 часа в офиса на Роботев където ще имате възможност да изпробвате роботите си за следене на линия и мини сумо срещу конкуренцията.

Добре дошли са и всички които искат да се похвалят със свой роботи или да споделят опита от последните си проекти.

Роботев се намира в кв. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна 14, офис 3.

18
Общ форум / Новак
« -: Октомври 05, 2010, 03:26:34 pm »
И аз добавям един глас за книгата на Атанас Шишков. Действително е много полезна и обясненията са достъпни за "непрофесионалисти".

От тези на английски Make: Electronics е добра
http://www.amazon.com/MAKE-Electronics-Learning-Through-Discovery/dp/0596153740
Може да се намери безплатно в pdf вариант.

ако нямаш търпение да си "изцапаш" ръцете ти препоръчвам да разгледаш за платформата Ардуино. С нея е изключително лесно да се изминат първите стъпки. Повече информация можеш да намериш на http://www.arduino.cc/playground/Bulgarian/Nachalo

Успех!

19
Благодаря на всички, които посетиха фестивала и особено на участниците!

Имаше много повече публика и участници в сравнение с миналата година и конкурекцията беше доста, доста по-сериозна. Надявам се, че тази тенденция ще се запази за бъдещите мероприятия, които ще организираме.

Снимките, които направих са качени на http://www.pixto.bg/browse/albums/35733

За съжаление не са много, така че и аз се присъединявам към молбите за споделяне на още снимки.

Краси направи доста сполучливи филмчета, част от които може да видите в суров вид на
http://www.youtube.com/user/RobotevCom?feature=mhum#g/a

20
Фестивалът ще се проведе на 3 октомври  /неделя/ от 12:00 часа в зала Sportrax, намираща се в Младост 1, бул. Андрей Сахаров 20А, в близост до метростанция „Младост 1“.

Входът е свободен! Заповядайте!

От името на организаторите искам да благодаря на всички, които се записаха за участие!

21
Съгласен съм, че срокът за записване може да е съвпаднал с отпуски и затова удължаваме срока до 20 септември за всички които следят този форум.

Записване на място не е възможно защото е необходимо предварително да се предвиди колко време ще отнеме всяка от дисциплините на фестивала и да се подреди програмата.

Надявам се, че това удължаване на срока дава възможност на всички желаещи да се запишат и участват. имейл адреса остава същия - [email protected]

22
Електроника / 38 kHz генератор с Timer 555
« -: Септември 07, 2010, 11:39:02 am »
Аз използвам Astable Mode схемата от този сайт:

http://freespace.virgin.net/matt.waite/resource/handy/pinouts/555/index.htm

R1 = 1.8K
R2 = 18K
C = 1nF

при мен работи безпроблемно с IR приемника на 38 KHz
http://www.robotev.com/product_info.php?cPath=1_29&products_id=89

23
Проект Роботев, училището по роботика Robopartans и Българският форум по роботика организират първия в България фестивал по роботика и интерактивни обекти. Фестивалът е насочен върху игрите с роботите, роботиката като хоби, изкувство и образование и ще се проведе на 3 октомври 2010 в София.

В рамките на фестивала ще се проведат демонстрации в дисциплините Line Tracing и Mini Sumo, изложба с интерактивни арт обекти, както и представяне на проекти в областта на хоби роботиката.

Всеки може да кандидатства за участие в една или повече от тези три области с неограничен брой роботи/проекти. Включително може да участвате с повече от един Line Tracing и/или Mini Sumo робот.

Заявете участие в демонстрациите по Line Tracing и Mini Sumo като изпратите имейл на [email protected] с имената на робота/роботите и дисциплината в която ще се представят.

За да кандидатствате за участие в изложбата или представяне на проект изпратете имейл на [email protected] с кратко описание на проекта (снимки и видео, ако има), както и техническите и пространствени изисквания за да може да демонстрирате работата си. Добре дошли са проекти във всяка област – музикални инструменти, автоматизация на дома, интерактивни игри, хакнати играчки или друг вид забавни ботове, интеркативни инсталации и арт обекти.

Не е необходимо проектите и роботите с които кандидатствате да са вече завършени, но е задължително да може да ги реализирате до началото на фестивала.

Крайният срок за кандидатсване и записване е 20 август 2010![/u]

Участвайте, това е идеалната възможност да демонстрирате възможностите си и да накарате всички да ви завидят за уникалния бот!

Във форума по роботика има изчерпателна информация за правилата в Line Tracing и Mini Sumo.

24
Други роботи / Моят робот
« -: Август 02, 2010, 03:09:21 pm »
поздравления за напредъка! сигурен съм, че няма да съм единствения на когото ще му е интересно да види видео с робота ти :)

25
обикновено събиранията започват около 11:00. Когато се знае точната дата, ще кажем и час.

26
с огромно закъснение идва и ъпдейта от последното събиране на 4.07...

голямата изненада беше силно подобрения преследвач на Стефано, който с редуктори и колела Tamiya и секретен хардуер и софуер разби всички рекорди и мина по трасето за малко над 10 секунди! Ръкавицата е хвърлена и летвата е вдигната доста високо. Ако се съмнявате вижте видеото (не съм го забързвал, честно!).

Освен това на събирането видяхме и шасито за сумобота на Боби, който обеща за следващото събиране да е боеспособен, и подобрения сумист на Мишо.

Заради натоварения летен сезон, датата на следващото събиране остава отворена, като вероятно ще е 15 или 22 август.

27
Здравей, офисът не е много близо до гара Подуяне. По-добре ползвай зала Универсиада и/или хотел Плиска като ориентир, а спирка "Николай Коперник" на трамвай 20 е на сто метра от офиса. Ако имаш нужда от помощ ми се обади на 0898 474530.

28
Робо-сумо / Моят сумо робот
« -: Юли 03, 2010, 10:28:23 am »
покритието на сумо ринга, който имаме е ORAGUARD (разновидност на PVC). подробна информация има на http://www.orafol.com/en/products/graphic-products/floor-graphics.html

29
поздравления, Боби! Супер е, че си на финалната права със сумобота. Сигурен съм, че ще е побойник и се надявам да го видим по-скоро.  

Следващото събиране се очертава да е доста интересно - появяват се все повече нови роботи, а тези от предишните събирания ще са подобрени.

Времето на събирането остава непроменено - 4 юли (неделя) от 11:00 в офиса на Роботев, кв. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна 14.

Мерси, че "повиши" темата във важна!

30
Робо-сумо / Моят сумо робот
« -: Юни 24, 2010, 10:37:18 pm »
mivr, ще попитам как точно се казва покритието на ринга и ще пиша отново. Знам, че се използва при покриване на рекламите, които лепят по подовете на магазините и заведенията, но не помня името...

ако използваш от същия материал за колелата обаче няма да има добро сцепление. Препоръчвам ти да пробваш с някоя не много плътна гума за покриване на колелата.

Страници: 1 [2] 3 4 5