Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Simeon

Страници: 1 ... 3 4 [5]
61
Ардуино (Arduino) / Всичко за Арудино
« -: Февруари 23, 2009, 11:23:17 pm »
Цитат на: "zoro1"
Постни буутлоадера и конфигурационните битове ако не те затруднява?Ако си и А8 ,че не мога да запиша буут лоадера с квото и да било.


Ако имаш AVR/ISP (или USBtiny ISP) програматор не ти трябват конфигурационни битове. Достатъчно е да си качиш Arduino IDE-то и да избереш желания буутлоадер от менюто Tools>Board и правилната команда от Tools>Burn Bootloader. Можеш да изтеглиш IDE за твоята операционна система от http://www.robotev.com/biblioteka.php

Другият вариант да се сдобиеш с Атмега с Arduino буутлоадер е да си купиш вече програмиран чип (струва само 9.90 лв - http://www.robotev.com/product_info.php?cPath=1_21&products_id=56)

Както хардуера и IDE на Arduino, така и буутлоадера е с отворен код. Ще намериш файловете на http://svn.berlios.de/viewcvs/arduino/trunk/hardware/bootloaders/

62
Здравейте всички!

Казвам се Симеон и съм човекът зад онлайн магазина „Роботев”.

От известно време следя този форум и наистина съм впечатлен от огромното желание с което всички вие преодолявате трудностите за да подхранвате влечението си към роботиката.

Преди няколко месеца исках да се сдобия с комплект по роботика за хора без никакъв опит в механиката или програмирането, но не успях да открия нищо такова да се предлага в България (а обикновено се справям добре с Google). Tака се роди и идеята за магазин по роботика.

Основните цели на магазина са две – първо да предлага артикули и материали, които освен да са забавни да имат и образователна стойност за да ни дадат  стабилна основа и да ни подготвят възможно най-добре за бъдещи предизвикателства; и второ да предлага възможно най-много от използваните в роботиката елементи на едно място.

Тъй като Ардуино се използва както от професионалисти създаващи комерсиални роботи и интерактивни предмети така и от ученици, които нямат никакъв опит в програмирането или роботиката смятам, че е една от най-подходящите платформи за нас.  

В бъдеще освен че витрината с предлагани продукти ще расте, на www.robotev.com постоянно ще се добавят и преводни материали и примерни проекти (засега с Ардуино). Понеже и аз съм сред онези, които тепърва ще задълбават в материята бих искал да ви благодаря за изказаните дотук мнения и да ви призова да споделяте всякакви препоръки и предпочитания. Това е най-сигурният начин вашите желания да се реализират по-скоро.

Благодаря!

Страници: 1 ... 3 4 [5]