Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Аматьор

Страници: [1] 2 3 ... 7
1
Други роботи / Re: Материали за 3д Лабиринт
« -: Декември 07, 2014, 09:16:39 pm »
Тези тухли според мене са удачни и трудно може да се намери друг подходящ материал, особена на тази цена.  Не са много тежки, а ако са по-леки, няма да си стоят на местата.  За трошливостта трябва да се внимава, когато се пренасят.  Единственият недостатък, който се забеляза по време на състезанието е, че се ронят и пясъкът пречи на някои от роботчетата.  Може би трябваше да има прахосмукачка, за да се почисти пясъка.

2
На мене няма начин да не ми хареса.  Лошото е , че коментарите тук са малко.  А трябваше да има снимки, класирания, коментари по роботите.  Но нека все пак да бъдем оптимисти...

3

Получих платчиците, за което балгодаря.
Захранването 5V ли е и кой от двата изхода трябва да свържа?

4
На Роботев ли да пишем?

5
Здравей, забавихеме се с модулите, защото се опитваме да ги направим безплатни. Срока е в края на тази седмица да сме произвели първите 20 бройки и до края на следващата останалите 50-тина. 

И какъв ще е редът за получаване на модулите?  Че време не остана...

6
Тишина в ефира...
Реших да ползвам готов модул, който да закупя от организаторите , но те не ми отговарят по никакъв начин.  Вероятно до последно ще е така.  Има някакъв проблем... :-\

7
Аматьор радвам се да те видя. Надявам се че ще се видим и на състезанието. :) Относно въпроса ти, понеже със отбора на СМГ участвахме на RobotChallenge 2014, и успешно вградихме такъв модул в робота си, ще по обясня за какво иде реч. :)

Здравей mivr,
Друго нещо е да ти отговори шампионът - конкретно и точно (надявам се). 
Ама да знаеш - не вярвам да сте ходили по чужбина на състезание.   Не съм видял снимки, хвалби, мнениия за тенденциите и за другите участници.  Тука му е мястото за това.
Иначе техническите  параметри на модула ще ги разгледам през почивните дни, че сега се е завътяла една въртележка...

8
Здравейте westsiderz,
Нека първо поздравя организаторите за упоритостта и желанието да организират този празник!

Искам да поставя публично един въпрос, който ме интересува лично, но съм сигурен , че е важен и за другите желаещи да участват в състезанието по сумо.  Естествено това е новото правило за началото и края на играта.  Идеята е добра въпреки, че ще създаде затруднения за тези, които имат вече готови роботи. 
Хвърлих бегъл поглед на посочение протокол  (RC-5 Philips protocol), но от това не ми стана ясно, кои са стартовия и стоповия сигнал от дистанционното.  Признавам, че не съм на ти с тематиката и бих искал да попитам - с всяко дистанционно за телевизор ли мога  да проверя работоспособността на схемата ми?  Предлаганият от организаторите  приемник какво представлява - платчица, която дава наготово стартов или стопов сигнал , или приемник с изходен бинарен код, който трябва да се обработва от процесора на робота?
Благодаря предварително за своевременните отговори.   

9
Oт кЪде ли?
От Комет електроникс, Farnell, Digi key, Mouser electronics  и някой други...

10
Поздравления за организаторите и за участниците в състезанието!  По общо мнение на всички, с които разговарях, то надмина с много очакванията ни.  Дано следващото състезание е още по-атрактивно!

11
Имам скромен въпрос към организаторите - на 3D лабиринта колко високи ще бъдат стените - 5 или 25 см?

12
Toва е много хубаво.  Остава и да мога да влезна в сайта.   :)

13
Общ форум / Re: пневматика
« -: Декември 22, 2012, 09:57:46 am »
Един инженер трябва да може много неща - не само това, което са го учили.  В съвременния свят (само)обучението е доживотен процес.  
Не е зле да намериш каталози (може и по интернет) на Festo, SMC, Metalwork или други фирми, предлагащи пневмо елементи.  Фесто имаха и нещо като учебник.

Не съм вещ по пневматика, но все пак...  
Силата с която натиска един цилиндър е произведението между налягането и площта на цилиндъра.  Ходът няма никакво значение.  Вакуум от сгъстен въздух може да се направи, като се използва ефектът на Бернули. Пуска се въздуха през стеснена тръба. Перпендикулярно на нея има друга тръба.  Вакуума се създава в препандикуларната тръба- въздуха от нея се засмуква от основния поток.  Има и готови решения за вакуум,

14
Практика / Базов резистор
« -: Януари 20, 2012, 07:52:29 pm »
Батето го е написал, но малко завоалирано.  Токът през базата на транзистора трябва да бъде 2-10 пъти по-голям от изчисления с коефициента на усилване на транзистора.  Отношението на по-големият базов ток към необходимия базов ток се нарича коефициент на насищане.  Този коефициент на насищане трябва да е колкото написах - 2-10 . От него зависи напрежението на насищане Uce.  Taка се гарантира по-малка отделяна мощност от транзистора в наситено състояние.

15
Aз така и не разбрах, че някъде трябва да се записваме.  Писах на Шиваров, и той ми отговори, че се надява да дойдем.  
За всеки случай, чакайте ни - 3 калпака за сумото и за линията . Доколкото се усещам, желателно е да кацнем до 10 часа, или да не бъркам?

Страници: [1] 2 3 ... 7