Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - zen

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Само да уточна, че това (https://xively.com/) не е мое. Всеки може да се регистрира безплатно.

Колкото до сайта, изглежда интересна платформа за споделяне на проекти, но само толкова. Без да искам да обиждам никой ми се вижда малко безсмислено да изпращам съобщение, към LCD дисплей, който го гледам през web камера.

2
Каква оценка искаш :)

Правил съм роботи, с комуникация през интернет. Вкараш ли го в домашната мрежа, може да го рутираш и към интернет. Бях си направил метеорологична станция, която си я гледаш през интернет (https://xively.com/)

3
Ардуино (Arduino) / Re: въпрос за ардуино
« -: Август 28, 2014, 10:04:39 pm »
Не бих ползвал тъч скриин. Доста е малък. Защо не го пуснеш в домашната мрежа и да използваш компютъра или смарт телефона.

4
Пробвай да отвориш порта с Hyper Terminal. Какво ползваш за връзка от към компютъра (като софтуер)?

6
Скоро правих един проект с RN-42. Евтин bluetooth модул, който го има и в robotev.com. Само трябват 2 допълнителни съпротивления за регулиране на напрежението и си готов. Като качиш BlueSoleil виждаш устройството като виртуален сериен порт. От там нататък с всякакв софтуер може да го усправляваш от компютъра.

7
Интересувам се от нещата. Имаш ЛС.

8
Ардуино (Arduino) / Arduino UNO и Интернет
« -: Февруари 07, 2013, 03:10:19 pm »
Можеш да си направиш едно приложение на .NET, което комуникира с TCP/IP socket-и с виртуален COM порт на компютъра, на който е вързано Arduino-то.

9
Line Tracer / Малко помощ
« -: Януари 22, 2013, 04:42:36 pm »
Ако се спреш на редуктор, според мен, не е добре да взимаш този, който беше постнал. С него разтоянието между кращата на осите ти е фиксирано. По-добре използвай два отделни. Така може да си ги местиш и слагаш както си искаш.

10
Започнах един проект за механизирана глава на статив за фотоапарат. Това, което планирам да използвам за момента е 2 серво мотора (или 1 серво и 1 стъпков мотор) управлявани с Ардуино. Ще има и малко специализиран софтуер за PC.

Имам нужда от малко препоръки свързани с механиката и математиката. За сега съм планирал да използвам серво панта като тази
Пантата ще се сгъва на 135 градуса. Фотоапарата е 900 гр. Мисля да ползвам серво с голяма тягя за всеки случай (9.8 кг/см) като този http://www.robotev.com/product_info.php?cPath=1_40_45&products_id=276
Чудя се за въртенето дали да ползвам отново серво или за по стабилно да сложа стъпков мотор. Все пак ще има тежест отгоре около 1 кг. Другият проблем е, че нямам идея ако е стъпков мотор как да го закрепя към основата.

В момента правя груб 3D модел. Като е готов, ще пусна малко снимки.

11
Ардуино (Arduino) / Arduino като com порт
« -: Декември 29, 2011, 10:02:18 am »
Може. Няма никакъв проблем. Arduino-то го връзваш, на USB. А след това го виждаш като виртуален com порт на компютъра.

12
Общ форум / роботика за начинаещи
« -: Ноември 23, 2011, 04:20:29 pm »
Аз пък съм начинаещ космонавт. Някой може ли да ми каже основните неща как да си направя совалка.

А сега сериозно. Темата изобщо не е "роботика за начинаещи". Ако това е за начинаещи, то не знам какво е за напреднали.

13
Работя в производствено предприятие. Отделът по автоматизация и задвижвания наброява над 20 човека. Имаме сумати машини и всяка една е задвижвана от по една камара PLC-та, и има поне 4-5 монитора със SCADA-и(визуализации). Също така сега се работи и по OPC сървъри. С две думи има много работа.

14
Механика / редуктор за лодка
« -: Август 25, 2011, 12:49:24 pm »
Също така трябва да помислиш и за оборотите. Понякога по-бързо въртене не значи по-бързо плаване на лодката. Без редуктор скоростта на въртене на колелото ще е много голяма, трудно ще загребва вода, защото повече ще плиска и ще върви по-бавно

15
Други роботи / Пет зонов термостат
« -: Август 23, 2011, 04:35:09 pm »
Ако ще използваш компютъра само за термостата, може да си направиш web интерфейс, директно на ардуиното. В момента разработвам един инструмент, с който лесно си разработваш уеб интерфейс и го качваш директно. Единственият проблем, който имам сега е размера на паметта.

Страници: [1] 2 3 ... 8