Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - hunter

Страници: [1]
1
За всичко... / Плексиглас
« -: Февруари 09, 2012, 05:01:01 pm »
Здравейте, налага ми се да лепя плексиглас. Някой има ли идея с какво става? Четох в нета казват хлороформ, но това не се намира лесно други казват коресилин ама не ми се вярва с него съм лепил полистерол. Ацетон е другото, но дали има готово лепило което да се закупи и да е достатъчно качествено. Някой да има опит?

2
Общ форум / at49f002nt
« -: Март 21, 2010, 04:14:42 pm »
Здравейте, случайно разбрах че имам това Atmel AT49F002NT питането ми е стабилен контролерли е открих го в един мой много стар модем за нет.

3
За всичко... / Сигурност
« -: Ноември 08, 2009, 08:15:52 pm »
Момчета имам едно питане, как мога да си сложа охранителна камера на терасата да записва какво става ношно време пред входа. Това го искам защото снощи някой май от входа залял с киселина 3 коли и трите са дроп боя стакла навсякаде, моите коли като почудо им няма нищо живея на 6 етаж дайте ми съвет моля.

4
Дам сега работи почти всичко,зарежда много бързо старницата,както и форума и мненията,само това ,че като се натисне изход от системата дава тази грешка :
Not Found

The requested URL /forum/portalhome was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apashi Serv Server at robotics-bg.com Port 80

,дава го само кагато си във портала,във форума не съм забелязал скоро да го е правило.

5
Общ форум / Серво контрол
« -: Юли 18, 2009, 05:14:58 pm »
Здравейте, имам следния въпрос за контрол на серво понеже несъм се занимавъл и не съм писъл код за контрол на серво а си бях закупил от spp 4 броя и ми се иска вече да ги подкарам идеята е, че искам да се върти напред и на зад искам и да му запазя електрониката в него разбра че със премахване на потенциометъра и ако го имитиръм с два резистора го лъжа в оправлението че е винаги в средата дотук добре но как да му задам да върти напред и как за назад в програмата командването било от 1 до 2 милисекунди мисля че така беше но не ми е много ясно малко помощ ако може ще се радвам :) И като цяло даите да развиеме тази тема за серва контрола им с примери снимков матерял за по нагледно и за хора като мен които сега прохождат в управлението на серва :) Междудругото попаднах на това но като незная английски спичам и само картинки а те не са достатъчни ето линк
http://www.seattlerobotics.org/guide/servos.html

6
Общ форум / Сертифициране
« -: Юли 05, 2009, 05:06:01 pm »
Здравеите някои занимавал ли се е със сертифициране на програми за NOKIA има една програмка вероятно знаете за NOKIA N95 казва се rotateme и немога да си я сертифицирам за да си я инсталирам на телефона четох в разни сайтове свалях си програми с които се прави сертификата но нещо немога и да се регистрирам в саита на симбиан понеже меила ми е в АБВ-то а ми изписва че неприемали от публично достъпни пощи и не ми дава да се регистрирам с което немога да си направя и сертификата някои може ли да помогне :)

7
Общ форум / Стари компютри
« -: Юни 14, 2009, 06:04:16 pm »
Здравейте, искам да се обърна към всички но най-вече към по опитните :) Наскоро ми дадоха един стар компютър за да не го хвърлят говоря за много изнемощяла машина процесора интел на 233мхз със 96мб рам уиндълс 98 ха ха. Идеята е че искам да командвам нещо с него някво извращение смисъл с някои писиайски слот или с някои паралелен нещо към него да свържа нещо свързано с роботиката да е и ми трябват идеи или някъкви напътствия мога ли да го ползвам за нещо такова някои има ли идеи :)

8
Имам въпрос, за тези които няма да могат да се включат в състезанието ще има ли предоставено видео за състезанието и как то е протекло.

9
Купувам-Продавам / IPROG-1-ISD PROGRAMER
« -: Март 23, 2009, 06:20:16 pm »
Някой с идея от къде мога да си закупя ISD PROGRAMER :?

10
Други роботи / Моя робот
« -: Февруари 28, 2009, 07:28:30 pm »
Здравейте, реших да отворя тази тема тъй като повечето от нас са си направили по нещо и са го показали. Аз също като вас си правя робот от доста време когато съм свободен и затова се протакат нещата днес почти завърших програмата след цял ден програмиране свързано и с ексерименти резултата за мен е удоволетворяващ машинката работи добре засега няма да качвам снимков матерял тай като идеите в главата ми и аз самия сам по променлив и от времето така че постоянно правя и развалям докато получа най доброто смисъл предстоят още промени и в софтуера и хардуера и да не пълня форума като отиде на завършено ше кача за да е нещо стабилно тествано по доста начини. Единственното ако някой месветне как да си качк клипче може и да гледате  :D

11
Общ форум / Идея за подредба на нещата
« -: Февруари 25, 2009, 07:12:47 pm »
Имам идея да се направят папки в раздел папки като платки тип мозък драйвери за упревление командни блокове сензори и вобще всички блокове от които може да се състои робот това с цел по подредено и когато някой си прави или е решил да прави робот и му трябва примерно управление на моторите влиза и си подбира необходимата схема и така се комбинират нещата а в разделите за сумо за линия за лего и прочие да излагаме наши успехи на модели а не да плогиатстваме от чужди сайтове виж този линг поеми тази платформа и тн. просто читателя като влезе да му е гот влиза кеф ти датчик кеф ти драйвер какво мислите вие по въпроса :)

12
Електроника / Сензори
« -: Февруари 25, 2009, 06:47:56 pm »
Здравейте тук предлагам да споделяме разработени от всеки от нас всякакав вид сензори фото,термо,капацитет и тн. Моубата ми е схеми който се поставят да са предварително тестване с цел начинаещите да не засипват темата с редовни въпроси защо не трагва сичко съм направил правилно а не работи :?

13
Електроника / ISD1420
« -: Февруари 06, 2009, 06:39:38 pm »
Здравейте, някой може ли да ми помогне да си закупя следната схема: ISD1420 или някоя от този вид с повече време за запис.

14
Купувам-Продавам / L293d- Намерено!!!
« -: Януари 25, 2009, 03:14:00 pm »
Помогнете а 4бр. L293d ток ниама от каде да си купя има но само L293b имам 4 но ми се пренаселва платката с диоди някой неможе ли да ми прати.

15
Програмиране / Код за PIC16F84A
« -: Януари 08, 2009, 09:33:10 pm »
Blagodaria vse pak  :evil:

Страници: [1]