Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - alex

Страници: [1] 2
1
Купувам-Продавам / Re: въпрос за знаещите
« -: Август 10, 2018, 11:49:48 pm »
Привет , приемам забележката обаче, понеже ако някой може да свърши работа бих го наел и за това съм го  пуснал в този отдел , моля за извинение!

2
Купувам-Продавам / въпрос за знаещите
« -: Юни 22, 2018, 08:13:00 pm »
Привет на всички! Някой има ли опит с SPLD  Lattice ? имам няколко драйвера и искам да разбера дали стават за серво управление на  правотокови мотори

3
Привет на всички роботизатори !Имам въпрос , някой правил ли е връзка между HAIDENHAIM LE355B и  някакъв windows?

4
CNC и други машини / идея за винт
« -: Май 28, 2017, 03:56:23 pm »
интересна идея за винтова двойка

5
Купувам-Продавам / продавам струг ц8
« -: Май 16, 2017, 12:20:55 pm »
Привет! Имам удоволствието да Ви предложа да си купите струг ц 8. Стругчето не е ново и има липси като, гайка с планка на задното седло , тази която го притиска отдолу към паралелите и зъбчатките на предното седло на лирата . другото е ок и паралелите са ок. Не е ползвано в производство а е било на служба в училищен център.намира се в в Русе и цената е около 700 лв , подлежи на лек коментар! тел за връзка 0878666943.За допълнителна информация по телефона.

6
Не разбрах какво точно трябва и какви са размерите? и защо мотора требе да е вграден?

7
 :)Благодаря  колега! автотрансформатора ми е до 30в ще потърся нещо подходящо.

8
Весели празници на всички!

9
anayak vh1600 изгодно!тел за вреъзка 0878666943  намира се в Русе  и цената е 8000 лв

10
ами бих те посъветвал да ползваш струг със крайни изключватели в случая превключватели за промяна на посоката и готово !има си всичко необходимо !липсва само тази част през която минават влакната, някакви дюзи за изтегляне на тел например и нещо което да задържа барабана на който е материала фрикцион например със пружина за регулиране на натяга!

11
За правописа се извинявам, обаче докато пиша кучето ми се вре из ръцете ,но това не е по темата ! Това което искам да направя е да накарам хората да излязат от стереотипите!кое как  се правило , всичко е въпрос на мислене или казано на моя език системен анализ , или в частост системно ситуационен. Стругът знаете как е направен самоход винт за резби и синхранизация между шпиндела и подаването нортънови кутии и тн.и сега вземате подходящо парче пластмаса, на патронника слагате фрезер с голям радиус да речем 40мм    - рейката ми беше дебела около 3 мм непомня вече и беше от пластаса някъкъв полиамид  бял на цвят ,закрепих го на ножодържача като отдолу поставих парче еталбонд със същите размери и  се подаваше всичкото около 5 мм . Еталбонда го слагам за да може да не трепти пластмасата .  понеже има алуминии от двете страни, осенъка на полиамида  се срязва точно от алуминия  на еталбонда и става чистичък ряз . Със фрезера пуснах преход за да стане равна повурхност по детаила и после смених фрезера със тази да я наречем борщанга  , зададох стъпка на винта 1,5 и на два прехода получих прфектна рейка ! със готови инструменти става много бързо! пробвайте го .Има проблем 4е при този вид стъргане зъбите не са идеално прави но, за 3 мм дебелина е напълно допустимо , освен това гарантира и липса на луфт понеже зъбите са леко наклонени и обират междузъбното пространство. т.е. има постоянен контакт между зъбното колело и рейката .После пробвах и със бронзова ламарина става също. Всичко това го направих защото нямаше резервни части за теодолита! а го разказвам защото виждам и знам че много хора имат проблем със изработка или снабдяване със части . това е едно готово решение на проблема със малките рейки , стига на струга да има подходяща стъпка за резби като на зъбното колело !И може би пак не по темата  , ама понеже прочетох че имат много проблеми моделистите със пласмасите ви препоръчвам зъботехнически материали  пълно е със всякакви видове здрави пластмаси  ако някой се интересува мога да го консултирам ! Има всевъзможни матеряли за какво ли не ! А, и ако съм нарушил някави правила , моля да ме извините!

13
 :)не се сърди ,обаче говорим за различни работи! имам си работилница и си ги правя сам!струг си купих заради :мАЙСТОРИТЕ: до гуша ми дойдоха!давам им технология готова, те си знаят тяхното, затова те разбирам ама ти казах 4е съм го правил , скоро ми трябваше зъбна рейка за теодолит , отивам при същите комшии и им поставям зада4а с рейката , а те направо ми се изсмяха  не можели да видят зъбите а камо ли да ги правят и тва са хора дето цял живот са правили тва ! ядосах се и я врътнах на струга за по малко от 5 минути?самата операция нямаше минута и стана перфектна по добра от оригинала  сглобих уредчето и замина.Истината е че майсторите не са свикнали да мислят, повечето!Относно азотирането, скоро ми един познат констуктор ми разправя 4е са правили някакъв огромен метчик в корабната и за 8-9 4аса са го нагрявали на 800 градуса в касета от азбест пълна с боб и е вдигнал по голяма твърдост от лагер . Чушкопека вдига 750 800 ако му сложиш алуминиево фолио отгоре отива до 900 градуса правил съм го!даже ако не греша стигна 940. Виж , непрекъснато ми се налага да правя такива неща,  нестандартни , лея си алуминиеви детайли и става !само не разбирам от закалки , ползвам един цех за закаляване наблизо . Когато правих тези направляващи тази фирма я нямаше ,беше само рексрот бош и цените им бяха кошмар! доста мо късно се появиха мастер и разни други и са скъп4ии! мразя ги! оня ден ми продаваха рид ампула за 20 лева на нормален магазин струва лев4е! за винтовете намерих стрхотна идея  на скф вмест гаика,  ползват малки шпилки със лагери накрая в касета без луфт и без износване много ми хареса  трабецовидна резба направо гениално !лесно се прави!и е ефективно!свд са готени ама скъпи !имам разни ама искам нещо просто евтино и надежно  и го намерих п-ри скф.

14
ок ще обясня  , кръглите направляващи имат един проблем това е контакта на съчмите с оста той е минимален и всички съчми вървятв една линия т.е. трият на едно място и не могат да носят голям товар, това със шестограмите не е екзотика както казах съм го правил и работи! оба4е, допуснах една грешка която за машината за която го правих не беша проблем , работи така от години!танкетките са готени обаче са скъпи !не бих се хванал да ги правя още ,екипировката ми е ограни4ена а не обичам да се моля на разни специалисти . Шестограма има 6 страни , 5 могат да работят за стабилност и натоварване,   разликата е 4е могат да се ползават ролки или лагери и ще имаш линеен контакт , много по добър от точков.дори и да се износят се правят много лесно . трябва само един шаблон за повторяемост на дупките и бормашина,правил съм го !Преди години правих машини за пробиване за дърво и колонките ми бяха от такива направляващи работеха на 3 смени и много бързо правиха канали  и съответо ако не го забележеше технолога за една смяна правиха планини от брак !и от тогава не искам да работя със тях тва за шестограмите го ползвах за машина за валцоване на тръби от ламарина  ,така наречената тенекиджийска сглобка ,инаправляващите ги направих така, със шестограми дупки през 10 см с резби и п образен прокат отгоре и отдолу на двете  успоредни имаше  шестограми и конусни ролки ,които опирт по срещу положните катети на шестограма като канал за клиновиден ремък но без да опира в дъното и лежи само на катетите  и не може да мърда на никаде, там има особеност че ролките се правят на стуг със обръщане  и на дорник за да станат еднакви , колегите се мъ4иха и ги домързя да направят дорник и нямаше две еднакви , ства лесно и точно!а по средата лагер с две зегерки .Това нещо работи под голям натяг постоянно и не е мръднало .Това което искам да направя е  друго, ще го нарисувам и ще ти го пратя.

15
Механика / Re: Количка за циркуляр
« -: Май 01, 2017, 05:14:57 pm »
Да , със шестограми!в русе имаше някакви юнаци които правеха подобни работи а освен това може би имам и тялото със двата шпиндела и наклон на осите

Страници: [1] 2