Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - alex

Страници: [1]
1
Купувам-Продавам / въпрос за знаещите
« -: Юни 22, 2018, 08:13:00 pm »
Привет на всички! Някой има ли опит с SPLD  Lattice ? имам няколко драйвера и искам да разбера дали стават за серво управление на  правотокови мотори

2
Привет на всички роботизатори !Имам въпрос , някой правил ли е връзка между HAIDENHAIM LE355B и  някакъв windows?

3
CNC и други машини / идея за винт
« -: Май 28, 2017, 03:56:23 pm »
интересна идея за винтова двойка

4
Купувам-Продавам / продавам струг ц8
« -: Май 16, 2017, 12:20:55 pm »
Привет! Имам удоволствието да Ви предложа да си купите струг ц 8. Стругчето не е ново и има липси като, гайка с планка на задното седло , тази която го притиска отдолу към паралелите и зъбчатките на предното седло на лирата . другото е ок и паралелите са ок. Не е ползвано в производство а е било на служба в училищен център.намира се в в Русе и цената е около 700 лв , подлежи на лек коментар! тел за връзка 0878666943.За допълнителна информация по телефона.

5
anayak vh1600 изгодно!тел за вреъзка 0878666943  намира се в Русе  и цената е 8000 лв

6
Привет! имам проблем със инерцията на ротора на асинхронен двигател!зная че мога да ползвам спирачка ,обаче се замислих дали не може да ползвам самите намотрки вътре в мотора при изключване на напрежението и да подам някакъв прав ток на изходите. Как да определя колко може да бъдат максималните стойност без да изгори?Подадох 12 В и тока стигна 2 а , нещо се получава ротора се върти трудно което е ок ама бих искал да определя границите!Някой правил ли е подобно нещо?

7
Привет на всички! Уважаеми колеги, имам желание да си построя цнц и се сдобих със разни компоненти обаче , моторите ми са различни стъпкови и серво със тахо и енкодери и понеже тва е моя първи подобен проект имам разни въпроси. 1- уместно ли е да се комбинира стъпкови мотори и серво в една система ? 2- понеже смятам да правя доста работи на машината искам да е с максимални възможности и евентуално 6 оси т.е. въртяща глава за която смятам да ползвам стъпковите мотори и оста z  габаритите ще са около метър на два и ми казаха че при работа на по големи площи и по добре да е със серво мотори за по голяма скорост при необходимост от предвижване z ,още не съм решил но може би за сега ще е 30 см. имам някакви управления са серво моторите но не съм сигурен как да се свържат със контролер и какъв ще прикача схеми на серво управлението и на драйверите за стъпковите мотори! ако може някой да да даде идеи или напътствия ще съм благодарен освен това имам и някакви други драйвери за униполярни стъпкови мотори на които оба4е няма никакви означения и незная как да подкарам т.е нямам схеми!благодаря предварително и весели празници на всички!

Страници: [1]