Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - orlin369

Страници: [1] 2 3 4
1
Ардуино (Arduino) / Re: Всичко за Арудино
« -: Януари 13, 2014, 04:01:01 pm »
Здравей, ами подаваш еднократен импулс към 0V - GND и то се рестартира.
Поздрави ...

2
Здравей, искам да си сглобя ССЦ32 Сержо контролер можеш ли да ми пратиш по емейла хекс файла за Атмега168 или Атмега8 мейла ми е видим :)
благодаря отново

3
Други роботи / Робот играещ тенис на маса.
« -: Януари 17, 2012, 12:25:45 am »
Би ли постнал кода за ПИД регулаторите лиубопитен съм ... :)

4
Цитат на: "xyz"
Цитат на: "orlin369"
Един приятел ми го подари, а управлението се извършва през УСБ. Един приятел му прави контролера, а аз софтуера. Това е в общи линии. Като цялата идея, е че оригиналният контролер е запазен.

  Оригиналният контролер? Може би не знаеш, че оригиналният контролер е за компютри от вида Правец 82, които от своя страна са бълграските подобрени клонинги на Apple II компютрите. Говорим за 80-те години на миналия век. От тогава е и създаден въпросният робот Робко (който е българска разработка).


http://robko01.unknown.es/index.php?id=12
http://robko01.unknown.es/index.php?id=16

Знаем кои го правил :) споко голям зор беше да извадя схемата но уви ето качил съм я ако има лиубители на правците могат да си я гледат и да си я възановяват (с музейна цел). Но мога да уверя че оригиналният контролер е страхотен много добре работи :) особенно ако е читав.

5
Проект за мобилен робот / Wi-Fi управление
« -: Януари 17, 2012, 12:07:31 am »
На мен проблема ми вече е друг как да напиша нещо за рутера немога да си намеря компилатор за рутера (ползвам Open WRT)

6
Това са робо китки за впросноя WAM робот който бях постнал преди известно време много голямо развитие  предобива роботиката. :)

7
Как отчиташ топчето, и как движиш робо ръката ?

8
http://www.youtube.com/watch?v=W_gxLKSsSIE

Това линк към WAM робо ръка мисля че тя ще отговори на въпроса ти :).

9
Веднага бих задал следният въпрос какво би станало, ако ускориш една маса с определена скорост и трябва да я спреш? Робко 11 се движи сравнително бързо малко по малко ок 2.5км/ч, и знаешли как спира ? Трудно като всяко голямо нещо. Виж влаковете спират 1км преди гарата за могат да спрат .... и какво се чува на гарата :Д ужас нали. Тук е същото :). А Робко 01 защото са му слаби двигателчетата. Онова чудновато същество с хлебарка на борда се двийи бавно заради хлебарката и заради времената за реакция. И изобщо за къде бързаме :). Друг аспект е, че мошността е в обратна пропорция със скоростта и обратно.

10
:D ами кво да се праи а нито един доклад не чух стоях да пазя Робко 11 имах гвардейска служба :)

11
Оууууууууу бе6е много яко ... Който не дойде изпусна голямо парти. Толкова много роботи и хора отворени да говоря за това отдаван не бях виждал извън форума.

12
Един приятел ми го подари, а управлението се извършва през УСБ. Един приятел му прави контролера, а аз софтуера. Това е в общи линии. Като цялата идея, е че оригиналният контролер е запазен.

13
Да робота си работи всичко е наред няма проблеми.

14
По кой от всички въпроси ?

15
Line Tracer / Схеми и конструкции на Line Tracer
« -: Юли 22, 2011, 08:05:00 pm »
Аха разбирам много интересно :D и оригинално.

Страници: [1] 2 3 4