Здравейте, върнах се
В една от темите за програмиране беше казано, че начинаещите стигат до програмирането и се отказват, е и при мен беше така. Стигнах до програмирането и след няколко неуспешни опита захвърлих целия проект под леглото. Но преди няколко дни се запознах с едно момче от Монтана, което започна да ми разказва как си е правел различни електроники, и аз се сетих за моето роботче. Извадих всичко и го подкарах отново. Да, но ако си спомняте електрониката се състоеше от 4 платки и доста кабели. А сега обмислям да сложа и микроконтролер тоест още една платка, което ще е невъзможно да се събере на новата ми компактна платформа. Та реших да се снабдя с 3 RPR-220 с който да се ориентира моя робот. Но искам да ги подкарам не по сегашната схема която изисква ИС и собствена платка а да ги сместя на една платка. Измайсторих една схема тук и искам да ви попитам по този начин мога ли да подкара сензорите.
Искам да ми кажете трябва ли да сложа някакви допълнителни елементи между ИС и RPR-220?
След като подкарам сензорите ще направя схема с МК и ще пусна снимки на новата платформа.
-----------------------------------------------------------
Здравейте отново, тези дни рових доста в интернет и разбрах, че за да получа сигнал от типа 1/0 от сензорите трябва да използвам компаратор. Видях схемата в която използвате ЛМ393 но там го използвате за 2 датчика а аз искам да използвам 3. Може ли да ми предложите компаратор който може да управлява 3 сензора или някой който управлява един и да сложа три бройки по един за всеки сензор.