Здравейте и от мен.
Дойде време и аз да се представя.
Казвам се Радостин Киров от Бургас. На 25 години съм, с висче обрасование "Компютърни системи и технологии".
Занимавам се с микроконтролери вече 4 години. Предпочитам и основно използвам контролери на Atmel от сериите Attiny и Atmega, но за кратко съм имал възможноста да пробвам няколко контролера на Microchip (така "известните" PIC-ове). Относно софтуерите за програмиране използвам основно AVR Studio 4, отчасти Pony Prog, а за PIC микроконтролерите - MP Lab. Като начало започанх да програмирам на Асемблер. Сега се занимавам изчяло с чисто "C".
От повече от година се занимавам и с приложно програмиране понеже се налага да създавам софтуери за PC които комуникират с микроконтролерите посредством PLT, COM и USB потрове. За тази цел до скоро използвах Microsoft Visual Basic, но вече използвам Visual Studio.
Ще се радвам да помагам на всичко които са срещнали затруднение в начинанието си. На хора които искат някой да им направи проектите без да влагат усилия няма да помагам, но се нядвяам че тук няма такива. :-)
Ами засега толкова от мен. Ще се срещаме из форума. :wave: