Контролери > Ардуино (Arduino)

Направата на "Ардуино" контролер

<< < (9/10) > >>

ka4a4e:
Здравейте! Направих си arduino severino 3v3 или ето вижте тук. Но имам проблем с TX. Давам накъсо RX и TX и изпращам "1" и трябва до го получа обратно но RX диода светва а TX не светва. Правих експерименти, дадох накъсо база колектор на транзистора BC557 но без ефект. И не зная какво да правя затова ви миля за малко помощ.

ka4a4e:
Това RX/TX го оправих ама като се опитам да кача програмата за мигащия светодиод PIN13 не иска да се качи на контролера ATMEGA8. Предварително съм качил bootloader-а които намерих в директорията на програмата Arduino. Качих bootloader-а с Ponyprog и с заключващи битове който zoro1 е дал по напред в темата.

Joysticka:
Здравейте, по погрешка от магазина ми дадоха ATMEGA8A-PU . Ще ми свърши ли работа или не е съвместима с Arduino Severino. Купих си почти всичко и това ми е проблема  :)
Поздрави!

ka4a4e:
мисля че няма проблем моя е ATMEGA8-16PU и работи на 16MHz а тези дето са 8 вместо 16 работят на 8MHz

zoro1:
Може и да не работи,ардуиното си иска висока тактова честота,може и да бачка но не знам колко ще са точни резултатите

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия