Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - venci

Страници: [1] 2
1
На LCD то нищо не се показва същата програма я пускам с pic18f452 и всичко тръгва, без да правя никакви промени по програмата. Някой има ли идея защо се получава така???

2
http://www.electronicsplc.alle.bg  Тук може да видите конкретно устойство реализирано на основата на горепосоченият контролер.

3
Не сматаш ли, че влизаш в ненужни подробности!?  :)

4
Би ли се обосновал, защо задаваш така въпроса си  :) ???

5
Ето така изглежда една примерна програма за контролера. http://www.electronicsplc.alle.bg

6
Програмиране / Re: Аквариума и саксиите
« -: Юни 15, 2014, 11:07:44 am »
Хубаво задание си направил, Стойчо дано го  хареса  ;) !!! Но от написаното се вижда, че си избрал неща, които се свързват към Ардуино. Също така имаш много входове и изходи. Примерно помпата и 8те саксии тук ще са ти нужни осем датчика за пълна влажност осем клапана за да не поливаш и осемте саксии едновременно. Това за ден два неможе да се направи. Препоръчвам ти коантролерът да ти е Ардуино Мега.

7
Това е първият вариант.Идеята беше да не се дават 180 лв. за програмируемо реле. :) Ако се продължи с тази идея трябва и да се поработи и върху софтуера, както и да се направят още изпитания за откриване на бъгове.

8
Намери това  
gizDuino Users Manual
 в google

9
Това е PLC  контролер който се програмира. Погледни тази страница http://www.koyoele.co.jp/english/product/plc/index.html

10
Контролерът е релизиран на базата на Atmega. Проектиран е да се използва в автоматиката но може да се използва и в роботиката. Много е удобен за имитиране на електрически схеми.
[/img]http://www.electronicsplc.alle.bg

11
използвай профилна стомана. Прави си профилите от ламарина 0,5 - 0,75 mm най-лестно се правят Г профили но стават и П профили. Намери си някоя тенекия от сирене  ламарината и може да се запояна и с мощен поялник.

12
Общ форум / Платен проект
« -: Септември 09, 2011, 04:17:51 pm »
от времето когато бях танкист знам че верижви задвижвания трудно работят при наклони повече от 45° аз лично съм изваждал танк при наклон 48° и не беше никак лесно при първият опит просто машината се пързулна назад нищо че веригите въртяха в обратна посока. При Т72 веригите представляват трапец, на който късата страна е стъпила на земята.

13
Общ форум / Платен проект
« -: Септември 09, 2011, 04:10:52 pm »
и някой да ми каже че управление се пише с "у"

14
Общ форум / Платен проект
« -: Септември 09, 2011, 04:09:39 pm »
По механичната част немога да ти помогна но относно оправлението и електрониката обади се.

15
Също така можеш да ползваш и дросели за регулиране на потока въздух по този начин е възможно по плавно регулиране на пневматичните цилиндри

Страници: [1] 2