Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Bluebear

Страници: [1]
1
Здравейте колеги  :)  Попаднах на следната схема и реших да я реализирам,обаче имам някои неща,които немога да си изясня.За това се надявам да помогнете  :)  Схемата е следната:
http://www.eleccircuit.com/wp-content/uploads/2008/06/circuit-variable-regulator-0-50v-2a-by-ic-lm723-2n3055.jpg
Вижда ми се доста добра  :)  Първият ми въпрос е може ли да стане със траф без средна точка(тъй като имам само такъв)и само да сложа един Грец и кондензатор в паралел?И вторият ми въпрос е какъв трябва да е ценерът ZD3 тъй като никаде не видях да пише?
Мерси предварително  :)

2
Купувам-Продавам / Интегрална схема L146
« -: Април 16, 2010, 11:20:39 pm »
Колеги моля ви за помощ.Преди време си направих токоизправител,трафа взех от един принтер,истърбуших едно захранване,единият изход беше 8V и го стабилизарах на 5,а другия реших да го направя регулируем.Използвах стабилизираща схема със ИС 723.Проблема е там,че схемата нямаше защита,не регулираше в кой знае колко голям интервал и не държеше,като хората.В крайна сметка намерих ето тази схема  http://www.pchelar-probvaisambg.com/images/St115_36SN12.jpg
Намерих всичко освен ИС...обърнах света и немога и немога да я намеря.Моля ако някой му се намира това животно или негов аналог моля ви да ми пише  :)  
Благодаря предварително !!!

3
Купувам-Продавам / Купувам
« -: Март 02, 2010, 06:06:21 pm »
Привет колеги !  :)  Искам да попитам дали някой продава "Полупроводникова техника " част 2 на Атанас Шишков ? Търсих я каде ли не и никаде немогат да я доставят.Ако някой продава моля да ме намери в скайп.Благодаря предварително !  :)

4
За всичко... / Помощ за избор
« -: Септември 01, 2009, 09:19:58 pm »
Здравейте колеги !  :)  Надявам се да ми дадете съвет относно една моя поръчка от МК.Става въпрос за дрелка,проблемът ми е там,че при изработката на каквато и да била схема ми е много по - трудно да я правя на универсална платка.По - лесно ми е да начертая платка и да я разпробия след това.Дрелката е следната http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=222_223&products_id=11887 искам да ви попитам някой от вас има ли опит с подобна и струва ли си да я копувам ?  :)

5
Здравейте !  :)  Имам един доста старичък принтер star lc - 15  и съседката която ми го даде каза,че работел само под DOS ,а аз се запитах ще може ли да работи и под XP - операционна система,защото макар шумен и бавен принтерът си е принтер  :)  ако ли пък не стъпкожите мотори и другите чаркове от него добре ще ми дойдат  :)  :)  та ще може ли да се подкара на XP... ?  :)  :)  благодаря предварително  :)

6
Извинете,но незнаех каде да пусна темата за това я пуснах в офтопика....та въпросът ми е на каква цена(горе - долу) са стъпковите мотори и от каде може да се намери такова "чудо" ? Благодаря предварително  :)

7
Аз лично съм за Холандия,но нека не обръщаме темата в разпражия за сини,червени,зелени и пембени,а да се насочим към европеиското по футбол  :)

8
Нов сам в роботиката и немога да се справя със програмирането на езикът С  :(   :(  та става въпрос за бибилиотеките в него ако някой може да обясни коя за какво служи ще съм благодарен много  :)  :)

Страници: [1]