Автор Тема: Правила във Форума по Роботика!  (Прочетена 720529 пъти)

Borislav

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1010
    • Профил
    • http://robotics-bg.com
Правила във Форума по Роботика!
« -: Юни 21, 2007, 09:11:34 pm »
Добре дошли във форума по Роботика!


I. Правила за писане в Българския форум по Роботика:

(1) Дръжте се прилично, уважавайте мненията на останалите участници и не ги провокирайте.

(2) Писането на кирилица е задължително. Старайте се да пишете грамотно - от това зависи и отношението (уважението) на потребителите към Вас.

(3) Моля, МИСЛЕТЕ преди да пишете! Това касае новите потребители, които са свикнали с начален офтопик!

(4) Моля, използвайте достатъчно пълни заглавия на темите си! Така ще спестите доста нерви и чакане от страна на потребителите с по-слаб интернет! А и създава дискомфорт и неподреденост! :)

Пример: Тема за помощ, относно програма за Line Tracer, е по-добре да се казва "Помогнете ми с програма за Line Tracer", отколкото "Помощ" или "Помощ за програма", или "Моля за помощ"!

(5) Моля, не използвайте в никовете си нецензурни фрази. Това може да доведе от изтриване на потребителското име, до временно лишаване от достъп! Забранени са както български, така и английски нецензурни фрази!

(6) Моля в раздел "Качи файл" да се качват САМО файлове, предназначени за Портала, Форума и Роботиката като цяло! Виновниците за всеки забранен материал могат да се лишат от достъп до Портала!

(7) Не използвайте САМО ГЛАВНИ БУКВИ в постовете си! В интернет пространството това намалява възможността за четене, прави текста труден за разбиране и се счита за викане (говор на висок тон), което е символ на неприличие! Така че, не употребявайте главни букви в целия пост! Достатъчно е да пишете така само думите или фразите, на които трябва да се наблегне или да се объдне внимание!

(8) Желателно е, всеки нов потребител, да напише в полето за подпис име и фамилия и град. Така ще се постигне по-добра комуникация между нас! Отново повтарям, това правило е ЖЕЛАТЕЛНО, не е задължително! Няма да има наказания или забележки за това!

(9) Новите потребители, които за първи път се срещат с Електрониката, задължително да започнат с прочитането на темите в Буквара по Роботика! Така ще е по-лесно на всички по-опитни от тях да обясняват недостатъците! Повечето от статиите тук са написани с предположението, че хората, които ги четат имат поне елементарна основа в Електрониката! За такава основа се считат различаването на елементите и тяхната роля в схемите!

(10) Задължително е във всяка обява в раздела "Купувам-Продавам" да има точен телефон за връзка, e-mail и местоположението на предлаганата стока (Град, Област)! Това много ще улесни всички, които купуват, а и също така предлагащите стоки!
Потребителите, които нито купуват, нито продават, а публикуват темите си в раздела, ще бъдат предупредени!


II. Форумът по Роботика е предназначен за комуникация и обмен на опит на всички хора, занимаващи се с това в България!

(1) В него е разрешено да се обсъжда всичко, свързано с роботите. Модулите, контролерите, програматорите, устройствата, с чиято помощ ще създадете една истинска машина!

(2) Всичко на тематика, различна от тази на форума се счита за Офтопик! Ако не е написано в съответната разрешена тема, то постът ще бъде изтрит!

(3) Категорично се ЗАБРАНЯВА обсъждането на машини, разрушаващи или нарушаващи по някакъв начин човешката дейност! Роботите не трябва да причиняват вреда!

(4) Моля всички потребители да въведат РЕАЛЕН e-mail! Дори той да е "невидим" за останалите потребители, аз, като заемащ пост Администратор, го виждам! Така, че, всеки, който има подозрителен e-mail, ще бъде предупреден на Лично съобщение!

(5) Нито Администратора, нито Модераторите не отговарят за щети, причинени при невнимателно употребяване на схемите, описани в сайта! Това се отнася главно за програматорите от типа "Пет проводника", с които има опастност да изгорите паралелния (принтерския) порт на компютъра си, ако не внимавате или пренебрегнете указанията, описани в Портала! Ако не ги прочетете, или ги "прехвърлите с поглед", без да им обърнете внимание, това е изцяло ваш проблем! Ние не отговаряме за това!


III. Наказания:

(1) Всеки, нарушил правилата, бива предупреждаван! При 3 предупреждения следва Бан, по усмотрение на Администратора!

(2) Администраторът и създател на сайта, Борислав Маринов (a.k.a. Borislav), не отговаря за причинена щета от машина!

(3) Моля уведомявайте Администратора на Българския портал по Роботика, или модераторския екип за нередности!

(4) Всяка тема, която има рейтинг -5 ще бъде изтривана! Същото важи и за мненията!Това са началните правила на форума! Те ще бъдат допълвани в последствие!
Моля спазвайте правилата, за да изградим един форум, благоприятен за развиване на Роботиката в България!

Новите правила се отбелязват с Кафяв цвят! Ще са отбелязани така, до промяна на друго правило!
Редакция: Всяко мнение или тема, които имат рейтинг от/под -5 ще бъдат изтривани, тъй като очевидно не са в помощ на никого!  :)
Роботиката не е хоби - тя е начин на живот!