Автор Тема: 18 pin miniBoard  (Прочетена 5104 пъти)

spp

  • Global Moderator
  • *****
  • Публикации: 414
    • Профил
    • http://robotics.cnc-bg.net/
18 pin miniBoard
« -: Май 15, 2011, 09:20:30 am »
Наскоро намерих този италиански сайт http://www.microcontroller.it/default.htm  ,който е разработен с една единствена цел-да помогне на всички,които искат да навлязат в света на микроконтролерите.
В сайта има много полезна информация .Част от нея ще преведа(при малко повече свободно време),за да стане достъпна за всички.
Конкретно за проекта.
Според автора това е"-... една простичка платка,но в никакъв случай не е елементарна,която може да се конкурира с подобни комерсиални продукти ,като "Low count pin Demo Board" на фирмата
Microchip,изпълнена едностранно и напълно повторима в домашни условия"
Лично на мен ми хареса и реших да я реализирам.Конкретно смятам да я използвам с контролера 16F628,който ще замени в по-старите проекти на робота ми 16F84 .
Според автора може да се монтират само най необходимите елементи за да може да се ползва,но лично аз смятам,че трябва да се изпълни изцяло според проекта.
Използвах фото шаблон и готова (пръсната с резист)платка.Фото шаблона можете да свалите от сайта има го в PDF формат.Всичко останало е както следва:
-Проявяване
-Ецване
-Калайдисване
-Изрязване
-Разпробиване
-Насищане с елементи
-Тестване
Това е платката след като са изпълнени първите 5 етапа.Платката след насищане с елементи.
Монтирана за тест на breadboardСпоред автора времето за направа в домашни условия е 2 часа,но на мен ми отне повече.Нямаше трудности с монтажа и ако се внимава заработва от първият път.
Смятам,че е подходяща за всички,които харесват контролерите на PIC.
Слави Петков
София 49г