Контролери > Ардуино (Arduino)
Arduino Uno vs Mega
westony:
Здравейте маниаци, понеже все още се двоумя наистина много и не съм сигурен, кое да си взема Uno Или Mega
Като говоря за:
Arduino Uno ATmega328
или
Arduino Mega ATmega1280
Начинаещ съм и с електроника и с програмирането на такава ....
Но пък се интересувам от роботика и мисля и имам желанието да използвам пълния им потенциал/ знам че не става за ден или два/ просто ми кажете, кое е по-добро от тези двата ??? Ако за начинаещ по-добре Uno, но пък за по-големи проекти Mega ще е по-добре, ще взема Mega, защото все пак не ми се дават пари, за два прогрматора ?!?!
Благодаря предварително :)
zoro1:
За Ардуиното не е нужен програматор,работи се през бутлоадера ,през USB или COM.
westony:
ок де моя грешка, но имаш ли съвет с това коя от двете платки да взема ?
zoro1:
Ако изгориш мегата няма как да смениш контролера.Докато Уно-то контролера е на цокъл и се сменя лесно.
mitko29:
Здравей,аз съм притежател на Ардуино Уно и мога да ти кажа че ми върши работа едната разлика която вече отбеляза zoro е че на Уно изгориш някой пин или цялата интеграла може да е смениш а на мега неможе,другата разлика е в пиновете зависи колко големи проекти ще правиш но дори и едно обикновено Уно би ти свършило работа и трудно ще използваш всичките му пинове.(Все пак незнам какво ти се върти в главата.) :-D
Надявам се съм помогнал.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия