Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - bateAz

Страници: [1] 2 3 ... 12
1
Ако някой все още ходи насам, да драсне един ред да се маркира, така да се каже ...    Станахме като динозаврите - изчезващи видове.

2
Още ли ги продаваш? Питам, щото си търся някакви моторетки, и аз не знам какви точно ще ми свършат работа, затова купувам Фсичко. Пък ако не стане, здраве да е!

3
Рядко влизам тук. На времето бях по-редовен, но като спряха да се появяват нови постове, развих условен рефлекс да го избягвам. Добре ще е, ако поне малко живне.

4
За всичко... / Re: За форума тук.
« -: Март 05, 2019, 02:05:26 pm »
Уви, човекът е МНОГО прав ...

5
Нямам опит и не знам, но при всички случаи на тази тема не й е тук мястото ( в "Купувам-Продавам" ).

6
Най-лесния начин е да пишеш на фирмата да ти изпратят програмиран процесор. Естествено, вероятно ще струва малко повече пара отколкото в магазина. Но си спестяваш време $$$.

7
Ардуино (Arduino) / Re: Въпрос за схема
« -: Март 29, 2017, 07:10:22 am »
Вярна е.

8
Ардуино (Arduino) / Re: Въпрос за схема
« -: Март 28, 2017, 07:28:44 pm »
Пак нищо не стана ясно. Дай схемата, която си направил, и сорса, с който си го тествал. На схемата сложи всичко, което реално е монтирано на макета. Някой път дребните подробности са съществени.

9
Ардуино (Arduino) / Re: Въпрос за схема
« -: Март 28, 2017, 10:20:20 am »
Какво значи, че не е това, което очакваш ? Разкажи, може да ти олекне.

10
+1 за LibreOffice. Ползвам го от година и половина и съм много доволен. Подобно на MSOffice има скриптов език ( даже 2 ) за автоматизирана обработка на таблици. Ползвал съм неговия бейсик. Скриптовете НЕ СА съвместими с MS. Имат по-ограничена поддръжка откъм библиотеки, но изпълнението им е с пъти по-бързо от VBA на MSOffice. Е, имат и бъгове ... ама така е за без пари.

11
Програмиране / Re: Промяна на код
« -: Септември 12, 2016, 06:26:48 pm »
Аз съм ползвал SMTHS07, на времето го имаше в Комет. Може и сега да го има. Много съм доволен от него, як е. Единствен недостатък - иска и температурна корекция.

12
Сегашната ти схема дава резултат, пропорционален на захранващото напрежение. Това може да е проблем, а може и да е желано ( например, ако изхода се мери с ADC, което ползва за референс захранването си - обичайно решение за PIC ).
Ако ще се прави да не зависи от захранването, ще има усложнения.
Най-простото решение за отрицателно напрежение е, ако въобще го няма. Подпираш (+) входа с резисторен делител, който дава +0.5 волта (примерно). Сензора го включваш между масата и (-) входа. Обратната връзка я правиш 2 пъти по-високоомна от сега, промерно 0 - 220К. Сериен резистор за тримера не е нужен, при 0 ома тример нищо фатално няма да се случи. Изходът на схемата ще е с 0.5 волта отместен към +. Ако искаш изходно напрежение, не зависещо от входното, резисторният делител трябва да вземе опорно напрежение от стабилизатор - 1 ценер  с резистор е достатъчен. Препоръчвам между (-) входа и изхода да сложиш 22 - 47 нанофарада. Не пречи и ако (+) входа го дадеш на маса през 1 микрофарад.

13
Здрасти!
Не мога да си го представя как това ще работи "добре"
Опорното напрежение, което ползваш е силно зависимо от температурата, очaквам около  - 2.5-3 mV на градус. Т.е 3 градуса затопляне - и вече мериш с един процент по-високо съпротивление. Оправи го, няма да ти давам жокери как. И като цяло - нещо усложнено ми изглежда с тази помпa (7660) ... Сложи 2 диода да ти пазят входа на ОУ, ако сензорът е извън платката ( очевАдно е).
Радвам се, че макар и рядко, има такива постове във форума.

14
С акселерометър и да следиш посоката на земното ускорение. Това ще работи при малки скорости на преместване.

15
Общ форум / Re: Автопилот за бъги
« -: Август 06, 2015, 07:02:01 pm »
Имаш ли представа какво значи "финансиране" на такъв проект ?

Страници: [1] 2 3 ... 12