Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vasilvalchev

Страници: [1]
1
Програмиране / Микроконтролер - Отворен проект
« -: Септември 19, 2008, 01:19:31 am »
не са чак толкова скъпи, не се шашкай

оффтопик: подмятам си тук из къщи едно LCD заедно с клавиатурата му и всичко останало и се чудя какво да направя от него, но не съм се занимавал никога с тях. някой ако има идея да подхвърли

2
въпроса е че досега не съм програмирал микроконтролери и вероятно докато наглася програмата да дава 1 към контролера при определеноа стойност на датчика (специално за разстояние) ще има да си поиграя доста :) програматора го направих елементарен е :) (искрено благодаря на yasko за това че ни улесни по такъв начин). В крайна сметка един ATmega8 e 2-3 лева :)

3
Програмиране / Използване на Parallel port-a
« -: Септември 19, 2008, 01:14:36 am »
кажи какво искаш да го правиш тоя LPT1 (т.нар. "паралелен порт") и ще ти кажа каквото искаш да знаеш, в случай че не съм изчерпателен - има доста хора които имат знанията за да допълнят  ;)

4
От известно време си задавам този въпрос и никой никъде нищо не пише... дори в даташийтовете не видях да пише. Та ако някой знае - моля споделете :) Благодаря!

5
За всичко... / Проект за робот
« -: Септември 17, 2008, 03:41:09 pm »
Здравей,

та гореспоменатата дупка можеш да я покриеш с всичко за което се сетиш - от картон до алуминиев лист. Ако решиш можеш ва ползваш отпред пластмаската на флопито, а за отзад си изрежи отнякъде едно парче тенекия. пробии му дупки за зарядно, за лпт/ком порт и за едно коп4енце и е 6 точки  ;) въпроса е наистина.. "Какво ще прави тая гад ?!"

6
Общ форум / Да се запознаем.
« -: Септември 17, 2008, 01:32:03 am »
Е, здравейте и от мен... Васил Вълчев се казвам както си личи от никнейма... Не се занимавам с нищо особено, по конкретно с много неща на различни нива. С роботика - малко, но има потенциал или така ми се струва. По принцип аз съм си състезателно насочен както и всички други "люде" около нас. Та аз работя по проект за създаването на универсален робот (с няколко микропроцесора и няколко различни програми в тях, а може и само един със софтуерни превключватели). Уча в БСУ специалност Информатика и не съм шампион  :lol: Мото - "всичко с времето си или ако е възможно - веднъж и завинаги"  ;)

7
Форум на Web-мастъра / Искате ли да имате робот?
« -: Септември 16, 2008, 10:49:16 pm »
в роботиката всичко опира до 3 неща - добър механик, добър алгоритъм и добър програмист. Дори и да не са толкова добри - все нанякъде ще тръгне робота в крайна сметка, дори да не е в правилната посока ;)

8
Форум на Web-мастъра / AVR vs PIC
« -: Септември 16, 2008, 10:45:56 pm »
Предпочитам AVR не само заради лесните програматори, заради които Methuselah ги предпочита, но и заради настройките по подразбиране които приемат при програмиране. За разлика от PIC, AVR са снабдени с доста по улекотен набор от функции, който обаче не ги прави по-малко гъвкави в достигането на крайния резултат, спрямо PIC. Но както при всички неща - много зависи от самия процесор който използваме. При ниският клас - разликата е малка, мо при високите класове избора определено е труден  ;)

Поздрави!

9
Line Tracer / Следваме линия [Принцип на алгоритма]
« -: Септември 16, 2008, 10:38:25 pm »
откъде е взета статията и къде мога да намеря самия алгоритъм за да ми е по отчетливо ? в момента строя лайн трейсър за състезания. предавката му е 1:26  :lol:  и ми трябват доста добри реакции  ;)

Страници: [1]