Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - westsiderz

Страници: [1]
1
На 29 Ноември, 2014г. в Бетахаус София ще се състои второто поредно състезание на Робо Лига България.

Каним всички от форума да се включат в състезанието. Повече информация за състезанието можете да откриете на сайта на лигата:
http://www.roboleague.bg
или във Facebook страницата ни:
https://www.facebook.com/roboleague.bg.Ще ви очакваме! :)

2
За всичко... / СПЕШНО!!! Схема
« -: Април 26, 2011, 06:36:00 pm »
Здравейте на всички! Имам нужна от схема за безжичен приемник и предавател. Трябва да включва АМ или FM, може и PAM. В краен случай може и без тях, важното е да има приемник и предавател и да НЕ включва МК. Ако някой може да помогне ще съм много благодарен, крайният срок е до Понеделник а за сега нищо добро не можах да намеря  :?  :(

3
Форум на Web-мастъра / Arduino секция
« -: Декември 10, 2010, 07:11:13 pm »
Здравейте! Искам да споделя една идея с вас и най-вече с модераторите на форума. Мислех си, защо не добавите една секция във форума, специално и само за Arduino. Понеже тук останах с впечатлението, че има много фенове на Arduinо и за тях би било едно улеснение. Така темите за Arduino няма да се смесват с другите.

П.П: Някой да знае какво става с Borislav. От много време не съм виждал негови мнения или пък някаква друга активност от негова страна  :roll:

4
За всичко... / Лято е!
« -: Август 28, 2010, 08:23:51 pm »
Личи си, че сега е отпускарския сезон. Много слаба активност във форума  ;(  Всеки ден отварям сайта с надежда да има нещо ново, а все няма и няма  ;( Дано скоро всичко да си влезе в ритъм  :)

5
Здравейте! Работя върху един проект включващ трансформатор, където е важно да се определят началото и края на намотките(тоест звездичките  :roll: ) Моя трансформатор е следния
http://img801.imageshack.us/i/dsc04498v.jpg/
http://img189.imageshack.us/i/dsc04499qd.jpg/

На него има едно нещо като точка. Може ли да се твърди че това е началото на първичната намотка (и дали това е еквивалента на звездичката). Също и за вторичната намотка, тя е с два изхода по 9V и един който е 0. Може ли да се каже, че синия кабел който е 9V е началото или черния е началото. До сега не съм се занимавал с трансформатори и не съм много на ти с тях. Ако има специалисти, моля да помогнат.

6
За всичко... / FACEBOOK
« -: Май 20, 2010, 07:57:24 pm »
Здравейте. Днеска се рових из facebook и си замислих, защо да не направим една група на българските робостроители. Така и така почти всеки ползва facebook и виси с часове там, защо да си нямаме и наша група. Нека някой който прекарва повече време в нета да направи такава група, или ако вече има съществуваща такава да ми каже.

7
Практика / Калибрация на програматор
« -: Февруари 10, 2010, 12:38:40 pm »
Здравейте на всички. Преди време си купих програматора Brenner8p от онлайн магазина на Млад Конструктор. Когато го получих се опитах да му направя калибрацията но нещо не ми се получи. Неможах да разбера за З-волтажа къде да замеря напрежението. Пише в инструкцията на английски, A voltmeter has to be connected between GND/Vss and Pin 5 of the control-PIC. Трябва ли да има някакъв ИС в зеления цокъл. Може ли да ми дадете по подробни инструкции за калибрацията. После когато поставя ИС и дам да го идентифицира ми пише ## this PIC-ID 0x0000 is not in database а когато няма ИС пише че е намерен 16F84 микроконтролера. На какво може да се дължи това. Казаха ми, че е изгорял един от транзисторите. Възможно ли е да е това или самия ИС е изгорял. Ако може да помогнете ще съм много благодарен, че от две седмици се мъча и незнам на къде вече  :(

8
Общ форум / Приготвяне на печатна платка
« -: Февруари 05, 2010, 03:09:14 pm »
Здравейте. Имам един въпрос относно приготвянето на печатни платки. Досега прекопирвах пътищата чрез пауст и после повтарях с маркер. Но това отнема доста време. Един приятел ми каза че има по-бърз начин чрез принтиране върху специална хартия и после с помоща на ютия се отпечатва върху платката. Някой може ли да ми обясни по-подробно начина или да даде линк към информация(по възможност на български).

Страници: [1]