Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - kmitov

Страници: [1]
1
Здравейте.

След няколко разговора с ТУ-Варна и ТУ-София се роди идеята да си направим състезание с роботи играещи футбол. В следващите години целта е да достигнем до ниво Robocup SSL.

Отварям тази тема, за да можем да комуникираме с всички организацията на състезанието, а тя е следната:

Отборите се сформирата до края на октомври, като отборът може да е от 1, 2,.. N човека.
На 16 декември сме във Варна, на Дни на роботиката в ТУ-Варна. Краят на февруари е втория кръг в София, Интер Експо Център където сме поканение да популяризираме едно изложение на техника и машини. Края на март сме в София отново на Дни на роботиката в ТУ-София.

Придържаме се към правилата на Robocup SSL, но можем спокойно да ги променяме, за да може повече хора да се включат.
Всеки отбор разполага с камера, компютър и два робота. Камерите се поставят над полето. Прави се обработка на изображението, намира се мястото на роботите и се праща информация към тях за съответни действия.

Това е идеята в общия случай. Очакваме ТУ-Варна да се включат с допълнителна информация на сайта, с структурирани правила и др. тъй като първото събитие ще е при тях.

2
Здравейте.

В последните 3 месеца на учебната 2009/2010 година в Технологично училище "Електронни системи" (http://www.elsys-bg.org) организирахме кръжок по вградени системи на базата на Arduino, с участници от 11 клас.

Кръжокът завърши с интересно състезание между роботите разработени в последните 1-2 занятия.

Бих искал да ви представя кратки 3 минутни филмчетата от събитието проведено преди по-малко от месец. Надяваме се ще ви е интересно.

Част 1 http://www.youtube.com/watch?v=TU48uWED9IM
Част 2 http://www.youtube.com/watch?v=i9vpi9mPTZY
Част 3 http://www.youtube.com/watch?v=xK6ZIXjgV7M
Част 4 http://www.youtube.com/watch?v=N8QSIhmRVi8

3
Роботи LEGO / СкейтбоТ - робот-скейтбордист
« -: Август 03, 2010, 05:03:37 pm »
Здравейте.

В последната седмица, две конструирам нов робот от Лего. Наричам го СкейтбоТ защото кара скейтборд. Засега има само един крак и можеби още известно време ще остане така. Ще се радвам на коментари и предложение за бъдещото му израстване.

Направихме и календар на робота. Ако искате можете да дойдете да го видите като се разходите в някой парк. Може да погледнете календара на робота

Снимки, филмчета и допълнителна информация ще качвам на http://www.robopartans.com/robots/skatebot/, но ето текущото състояние на робота като филмче[/url]

4
Здравейте.
Преди няколко дни обявихме конкурс за дизайн на плакат "Роботика в училище". Пълна информация за конкурса може да намерите на   http://bgmindstorms.wordpress.com/2010/04/05/postercompetition/. Надявам се да успеем да популяризираме роботиката дори сред хора, които не са технически насочени и да дадем възможност на всички да се забавляват.

Ще се радвам да имате възможност да участвате, както и да дадете коментари относно конкурса и организацията му. Има и награди  :-D

5
В неделя, 21 март организирахме първото в България състезание по роботика с Лего. Място на провеждане бе Софийска Математическа Гимназия. Пет отбора се срещнаха в следобеда, за да премерят сили в категорията Сумо.

Подробна статия със снимки и видео можете да намерите на http://bgmindstorms.wordpress.com/2010/03/24/firstcompetition/

Беше супер забавно. Смятаме да организираме още такива състезания. С още повече участници. В още повече училища. Бихме се радвали на каквото и да е съдействие с организацията.

sv_shady примерно дойде да ни подкрепи и да се забавлява с нас :)

6
Здравейте.

Бих искал да ви разкажа до къде стигнахме с училището по роботика.

В последните малко повече от два месеца сме организирали 13 демонстрации, на които присъстваха малко над 300 човека (322 по мои сметки, но може и да греша). Направихме демонстрациите както за малки така и за големи и ако искате да ви покажеме роботите във вашето училище или офис винаги може да се свържете с мен.

За следващите няколко седмици предвиждаме редица от работни срещи (workshops) в ТУЕС, както и едно състезание в СМГ на 21 Март (по всяка вероятност). Разговарям и с други училища.

Партнираме си с Камен от lebgo.org и предвиждаме няколко участия заедно. Започнахме работа и със списание Обекти. Имаме редица ученици, които се занимават с роботика. Очаквайте да ни видите и на форума за образование в края на април.

Очакваме интересът към роботиката да се засили в следващите месеци. Надявам се ще се засили и участието във форума.
[/list]

7
Здравейте.
Най-накрая, след доста "борба" с училища, читалища, фондации имам удоволствието да ви поканя да се регистрирате за занятия по роботика с Лего в училището по роботика "Robopartans"

В момента тръгваме от роботиката с Лего, но за вбъдеще планираме кръжоци по Прогнамиране на ниско ниво, Електронни Елементи и много други.

Бих искал също така да дойда на някоя от следващите сбирки на клуба, за да разкажа повече за инициативата и училището като цяло.

8
Здравейте,

Имам удоволствието да съобщя, че за втора година български отбор, с гръмкото име SAPartans, ще учавства в международното състезанието по роботика FIRST Lego League. За да не пълня излишно с информация темата може да потърсите в google или директно посетите блога ни на http://bgmindstorms.wordpress.com/2009/11/04/originalpressrelease/.

Състезанието ще се проведе на 14 Ноември 2009 в Германия. Смятам да предоставя снимки и детайли от събитието след завръщането ни.

9
Роботи LEGO / Българският FIRST Lego League отбор
« -: Октомври 06, 2009, 06:56:53 pm »
Здравейте,

Бих искал да ви запозная със състезанието FIRST Lego League и да ви представя българският отбор учавстваш в състезанието - SAPartans. Повече информация за отбора и това как се развиваме може да откриете тук улилището ни по роботика. Инициативата е нова за България и SAPartans ще се се постараем да се справим добре :)

Състезанието ни е на 14 Ноемрви.

Бих искал да ви приведствам ако имате желание да организирате свой отбор догодина и да учавствате в състезанието.

Страници: [1]