Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - ruxx

Страници: [1]
1
Този форум трудно може да се съживи, но пък поне нека да направим някакъв опит... Ако някой чете това, то отговорете в тази тема моля.

2
За всичко... / За форума тук.
« -: Март 01, 2019, 12:12:47 pm »
Ще си кажа личното мнение защо този форум стигна до тук, т. е. до никъде.
Според мен основната причина е неправилния фокус още от самото начало!
В този форум се наблягаше на роботиката в стил "детска радост" и напълно естествено потребителите му като пораснаха престанаха да се интересуват повече.
Ако форумът се беше насочил още в началото към промишлените роботи - тогава може би по щеше да има шансове да оцелее. Ето например като търся с yandex в руското пространство за форум по роботика ми дава като първи резултат това:
http://robotforum.ru/forum/
Може да проверите, че в този форум има цял раздел за промишлени роботи и няма нито за сумо нито за следене на линия...

3
Ето тук:
https://www.youtube.com/channel/UCq1lyHuLg7w6XOl2YTM2XfQ/videos?disable_polymer=1
Като няма сериозни роботски проекти (а и посещение форума), поне да има какво да се гледа...

4
Този форум е почти изцяло изоставен. И според мен основната причина е в това, че на роботиката се гледа като вид забавление. А както добре знаем с играчки си играят малките деца, просто от скука най-вече.

Но такова ли би трябвало да е отношението към един от най-развиваните бизнеси в момента? Моето лично мнение е, че за да се променят нещата, то трябва форумът да се преориентира изцяло към приложен характер. А професионалното отношение в частност означава, че вече човек не трябва да мисли да произвежда робота си сам - трябва да се фокусира върху това в което той е най-добър и различните потребители да създават съвместни проекти.

Като начало трябва да намерим съмишленици, които поради някакви причини са попаднали на този тук форум. След това трябва да разпределим задачите. Крайната ни цел ще е не да шашнем света, а примерно да направим някакъв конкретен вид робот, който ще е полезен за някакъв вид бизнес и който в бъдеще ще продаваме!!!

Страници: [1]