Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - ruxx

Страници: [1]
1
Напоследък се заинтересувах какво правят хората, които се занимават с автомеделизмът. Оказа се, че си купуват скъпи колички и след това като бебета се забавляват да ги карат. Винаги съм си мислил, че автомоделизмът е дейност при която си правиш количката и я тунинговаш така, че да стане по-бърза. Да, ама ясно при новите "разбирания" не е това целта.

Има чувството, че младите винт с гайка не можеш да накараш да завият. През деня си джъткат дистанционното на количката, а вечерта си джъткат дистанционното на телевизора. Някакъв тотален мързел ми прилича.

В горния контекст нищо чудно, че роботиката не е популярна днес масово. Там има много за сглобяване. Иначе сам по себе си роботът е нещо тромаво и не може да дрифти...

Между другото една обща идея е форумът да се насочи към по-обща тема. Примерно не само към роботиката, но и към различните видове механизми. Ето например какво интересно откритие направих на голяма колекция от такива:
https://www.youtube.com/watch?v=Rb37-daSLQ4&list=PLhoXNQqrCmEfAaTf0AfQ1Ztxmz2DoZiCk&index=1

2
Този форум трудно може да се съживи, но пък поне нека да направим някакъв опит... Ако някой чете това, то отговорете в тази тема моля.

3
За всичко... / Re: За форума тук.
« -: Март 16, 2019, 06:05:26 pm »
Основният проблем е липсата на причинно следствената връзка. Ето например програмираш, то получаваш заплата от службата си. Това, че нещата се дължат на това, че хората не им се занимава - ами аз тук не съм съгласен. Ето например форума за моделистика modelistika.bg не е особено активен, но е сравнително жив. Там също има намиране на материали, лепила, моторчета, дистационна и т. н., но това не отказва хората. Просто защото като направиш самолетче, то след това изпитваш естетическа наслада докато го управляваш. Тук направиш роботчето, тестваш го един два пъти и дотук - много труд за два теста. Не е като самолетчето да го летиш често когато ти се поиска...

4
За всичко... / За форума тук.
« -: Март 01, 2019, 12:12:47 pm »
Ще си кажа личното мнение защо този форум стигна до тук, т. е. до никъде.
Според мен основната причина е неправилния фокус още от самото начало!
В този форум се наблягаше на роботиката в стил "детска радост" и напълно естествено потребителите му като пораснаха престанаха да се интересуват повече.
Ако форумът се беше насочил още в началото към промишлените роботи - тогава може би по щеше да има шансове да оцелее. Ето например като търся с yandex в руското пространство за форум по роботика ми дава като първи резултат това:
http://robotforum.ru/forum/
Може да проверите, че в този форум има цял раздел за промишлени роботи и няма нито за сумо нито за следене на линия...

5
Ето тук:
https://www.youtube.com/channel/UCq1lyHuLg7w6XOl2YTM2XfQ/videos?disable_polymer=1
Като няма сериозни роботски проекти (а и посещение форума), поне да има какво да се гледа...

6
Други роботи / Re: PCB Робот
« -: Март 29, 2018, 06:51:03 pm »
Това тракторче може ли да се допълни така, че да следи линия?
Между другото се интересувам от проекта. Например мога да преработя една моя web базирана програма така, че да представя online начина на сглобяването на тракторчето. Идеята е чрез тази програма в бъдеще евентуалните ентусиасти да предлагат и свои превозни средства, които евентуално да увеличат набора от продуктите на maystorio.com.

7
Ето, че вече направих една принципна стъпка напред, във връзка с вече заявената преди около месец моя идея!

Идеята се състои в това разработките на роботи първо да стартират във виртуален вид! Правите робота като 3D модел и го представяте в специална web базирана програма. Там идеята ви ще бъде подкрепена от множество други хора, като голяма част от тях просто ще помагат с работа развитието на проекта ви!

Аз мога да съдействам с програмирането и вече очаквам появата на първия желаещ да създава роботи по този начин. Създадох началния прототип на споменатата програмка, като за демонстрация съм качил клип в интернет, който е чисто с демонстрационни цели:
https://youtu.be/CnbhNAfAa9o

8
Този форум е почти изцяло изоставен. И според мен основната причина е в това, че на роботиката се гледа като вид забавление. А както добре знаем с играчки си играят малките деца, просто от скука най-вече.

Но такова ли би трябвало да е отношението към един от най-развиваните бизнеси в момента? Моето лично мнение е, че за да се променят нещата, то трябва форумът да се преориентира изцяло към приложен характер. А професионалното отношение в частност означава, че вече човек не трябва да мисли да произвежда робота си сам - трябва да се фокусира върху това в което той е най-добър и различните потребители да създават съвместни проекти.

Като начало трябва да намерим съмишленици, които поради някакви причини са попаднали на този тук форум. След това трябва да разпределим задачите. Крайната ни цел ще е не да шашнем света, а примерно да направим някакъв конкретен вид робот, който ще е полезен за някакъв вид бизнес и който в бъдеще ще продаваме!!!

Страници: [1]