Здравейте ,попринцип от малък много се интересувам от техника и имам такъв тип мислене . Нямам някакви грандиозни постижения ,но разните неща ,които съм сглобявал бяха отдавна и направо се гордея с тях за тогавашната възраст (лодка с двигателче от играчка и собственоръчно изработена перка (или не знам как се води - тип тези на параходите по Мисисипи :lol: ) си беше направо гениално :lol: . Иначе след това се захванах с програмиране (като започнах с Pascal ,май по-миналото или предишното лято най-рано беше) и малко на приливи, на отливи (на доста големи периоди не се занимавах) и се научих много добре на QBasic до момента в който той направо ми стана твърде бавен .Обаче като се огледах за алтернативи се оказа ,че C++ ,който уж е най-добрия и се използва навсякъде ,е много по-различен и доста трудно върви ученето и до сега не съм се захванал ,както трябва да го науча . Аз работя по един основен проект, причина за всичкото ровене и учене (едва ли ако не се бях сетил точно за това нямаше да се занимавам с програмиране ,но все пак) - създаване на изкуствен интелект (така казано звучи научна фантастика ,но идеята е програма на която ,като дадеш задача и контрол върху някакво устройство (което дава възможност да бъде изпълнена задачата) да изпълни въпросната задача) . Знам ,че много народ по тоя свят се занимава със същата задача ,но вярвам ,че това не е причина да се губи надежда . Та във връзка с цялата тая работа ми трябва робот ,когото всъщност да управлява програмата (не че съм я завършил
)и ровейки се в нет-а попаднах на този сайт и много се зарадвах ,че в България се е зародило такова общество ,в което ще може да се споделят мнения и да си помагаме