За пръв път стигам до процеса с платката Кажете ми първо от Eagle как да принтирам само пистите?
Процеса с ецването ми е много тъмна индия. Като видях колко неща се искат се отказах :shock: и си взех една разпробита монтажна платка. До тук добре, но и с нея не се оказва много по-лесен процеса, защото сега се чудя от схемата как да прехвърля на монтажната платка. Отделно, че елементите, които избрах в Eagle се оказаха с различна големина от тези, които имам
В Eagle има различни видове елементи, които си имат стандартните големини и габарити... От там можеш да си ги подбираш доста удобно в зависимост от това, което ти трябва. За принтирането - още не съм пробвал, но едва ли има нещо сложно, което да го няма в другите програми. Препоръчвам за начало да ползваш SPlan и Sprint Layout, защото там процесът на принтиране и големината на елементите е много лесен за различаване.
Технологията е трудоемка, но "лазерната ютия" се е доказала като първенец сред любителите, защото ти трябва най-малко суетене по платката, за да постигнеш добър резултат (около 0.2 мм дебелина на пистата при внимателно гладене). Става и за двуслойни платки...
Поздрави!