Привет,
Още една риба е налице
Реших да започна и аз с това beam-че. Имам необходимите части и ми трябва само малко светлина по въпроса. Братовчед ми ми прати една джипка с дистанционно и мислех отначало да взема моторчетата с редукторите, но после като се замислих реших да използвам цялата количка, като сменя само платката вътре с моята. Обаче ... първият въпрос е, че моторчета са за 9V и как ще трябва да се промени схемата за да работи. И второ - малко не ми е ясно как трябва да ги свържа (това всъщност ми е по-големия проблем). Моторчето за предните колелета е това:
То не върти колелетата напред-назад, а наляво-надясно, посредством този белия чоп (или както се казва:) ), който се вижда. Има един червен кабел, който липсва на снимката, защото е разпоен, но той свързва моторчето директно към 9V, но не мога да разбера тези двата сини кабела с кондензаторите как да ги използвам. Очевидно от тях се определя наляво или надясно да движи колелетата, но как точно трябва да ги свържа към L293D.
А ето това е моторчето за задните колелета:
Това моторче върти напред-назад и също с единия кабел е свързано директно към 9V, а с другите се управлява. Ако някой може да ми помогне с тях ще съм много благодарен, защото засега това е, което имам като материали, а и джипката ме кефи и искам, ако мога да я ползвам като платформа
П.С. Съжалявам за лошите снимка, но не разполагам с хубав фотоапарат. Ако има нещо неясно по снимките - питайте да казвам кое какво е.