Да направя и аз един малък коментар по горната схема. LM358 има честотна лента 1MHz,което значи че максималното усилване при 40кHz e 25 пъти. Ако иска ме по-голямо усилване трбява да направим двустъпален усилвател, както е направено в схемата. Но виждам че второто стъпало е настроена на коефициент 100, което няма как да стане, така че цялостното усилване е 250 е не 1000 при 40kHz. Ако настроим двете стъпъла на усилване 25, може да получим усилване 625 и това е максимума, който може да изтискаме.
Разбира се не може да увеличаваме усилването до безкрайност, защото във всеки полезен сигнал има шум и от определен момент нататък наистина ще настане какафония
В крайна сметка за да има смисъл от един усилвател отношението на полезния сигнал към шума не бива да пада по оределена стойност. И накра не смятам че LM741 е подходящ за целите на тази схема, той също е до 1MHz ине работи добре при ниски захранващи напрежения. Аз лично смятам да пробвам с някой от усиквателите от серията MCP на Микрочип. Примерно MCP6022 е с честотна лента 10MHz, a MCP602 e с 2.8MHz и работят при ниски захранващи напрежения