Като ми казахте "не си направил нито един робот още, а ..." се засегнах и реших да направя нещо като робот ... Вчера се занимавах и изкарах основните неща, които ще ми трябват ... Ето една снимка, на най-важната механика, която имам (имам още, но не мога да си спомням къде съм прибрал всичко...)... Електроника имам бол, но от механиката имам малко повече от това: (натиснете view original size долу, ако искате да видите какво точно има на снимката, защото има и някои малки работи
)
За сега смятам да направя нещо, което да се движи, а после вече може да го направя да мисли... но главната идея в момента е да закрепя двигателя, който го задвижва и този, който го управлява:
ето две-три снимки на изделието... от първата снимка (на инвентара) и тази ще видите какви работи съм правил, за да закрепям зъбчатките (защо ли просто не ползвах ремък
) - направил съм няколко редуктора... Пирографа вършеше много добра работа, но му скъсах без да искам човката... ще сложа една тел и ще се оправи
между другото какво е това ? :
дадоха ми 3 и така и не разбрах какви са ... не ми трябват цели, въпроса е какви са тези елементи по тях, защото не ми се търси информация ...
И как мога да управлявам високоволтова верига от нисковолтова без механични релета ? Искам с микроконтролера и някакъв спийд контролер евентуално да управлявам ел. мотора от гайковерта... Имам и няколко стъпкови мотора и тях също не знам как точно да ги управлявам, а е важно, защото все пак завиването ще става с такъв
edit: Имам предвид кой е най-рационалния начин ... защото все пак мога да ползвам транзистор в ключов режим ама ... Ще върши ли работа при постоянно напрежение ? Май да