Ето, че вече драйверът за датчиците е почти готов. По този начин, роботът ми вече има 2 сравнително обемисти платки, които ще поместя една върху друга на шасито. Пред тях ще е защитното рало. Като цяло, остана само да закрепя датчиците за шасито и да ги свържа. Другата работа е ИЧ-локатора. Направя ли го, роботът вече е завършен!
Но за тестове става и сега... Предстои сглобяване на платформата, закупване на батериите и тенол, за да довърша лентовите кабели, които свързват датчиците с основния контролер. Това ме навежда на мисълта, че съм забравил да съединя съединителни рейки за датчиците, но това е нищо работа!
Появиха се и първите снимки на драйвера за датчиците, следящи бялата линия. На тях НЕ Е монтиран потенциометърът, с който ще настройвам драйвера!
Електронните модули на робота ми са: Микроконтролер + Драйвер за двигатели; Драйвер на датчиците; Драйвер на ИЧ-локатора, който остана да направя.
А ето и снимките:
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Всички снимки са на фона на листа със схемата! Това е засега, но мога с радост да заявя, че започвам довършителните работи по сумиста!
:clap:
П.с. След като се уверя, че всичко работи изправно, ще пристъпя към по-симпатично монтиране на монтажните кабелчета на Микроконтролера на робота! Можете да забележите, че драйвера за датчиците се получи с много по-добър монтаж - кабелчетата са прилепени за платката! Дебелината е минимална, за разлика от модула с микропроцесора и драйвера за двигатели!
Следва да отстраня този проблем, след като робота вече се движи!
Поздрави!