@zipopro това е фирма за енергийно захранване, посредством слънчеви панели. Там са много големи, едва ли правят по-малки. Дано да правят, офиса им е на бул. "Столетов", на следващата пресечка от ул."Отец Паисий", вървейки в посока - болницата.
@yasko всъщност, не е рециклирана техника. Поне се старая да подтискам това изкушение, вкъщи имам доста платки..
Снабдих се с 2 транзистора (BC327 и BC337), които ми излезнаха общо 11 ст. Резистора струваше 5 ст. за 10 бр. (0.5ст/бр) Остава ми половин стотинка аванс.. :-D Начертах схемата, която прикачам накрая на поста си. Като цяло си купих и още 2 куплунга за батерии от дънни платки (същите), но не знам дали да ги ползвам..
Сега се чудя как да направя да се движи чрез батерия... По-точно, откъде да я взема, за да е един вид намерена, а не купена, за да се побера в 12-тте стотинки. :-D Оказа се по-трудно, отколкото очаквах... И си намерих занимавка за чудене за близо 3 дена.
>> Схема на BEAM-робота <<Също така, днес си набавих необходимите ми материали за датчиците на сумиста. Изпитах огромно разочарование, като разбрах, че продавачката не ми е сложила едните резистори...
Сега трябва да преровя всички, които имам, за да видя дали ми се намира подходящ... Предстои работа!