ами и при мен не работи с интегралата.Знам аз какво значат цифрите,знам на каква честота работи ,знам че на изхода има единица и при поява на сигнал тя изчезва,моят работи на 38 кхз tsop1138.
Работата е там че като подам този сигнал на интегралата тя не работи, а като за проба вместо нея сложих транзистор (2Т3904) ,като подам сигнала от датчика на базата на транзистора,той не се отпушва явно както трябва и не включва един елементарен светодиод ами не да слагам реле.Идеята и въпроса ми беше ,как да усиля сигнала от тсоп-а че да може да превключи релето или моторче или какъвто и товар да е маломощен,но за сега и светодиод едвам пали,слаб е сигнала.
Няма да пускам схема ами ще опиша какво съм направил.
Между изход и минус на тсоп-а имам кондензатор 680нано,тъй като при по малка стойност,напрежението при осветяване падаше много малко.На изхода е свързан и към базата на транзистор 2т6551,като емитера е към минуса ,а колектора е изхода на схемата.Между плюс и минус имам кондензатор 100микро.
После вече уж усиления сигнал от тсоп-а го подавам към интегралата,ама нищо не се получава.Затова вместо 293 сложих един транзистор,той не я замества,но за опит да пробвам дали с транзистор ще превключи.И сигнала от колектора на 2т6551 при тсоп-а го подавам на базата на транзистора (2т3904) ,а колектора е на минус,но през товара ,а емитера е на плюс.И така обяснението ми може никой да не го разбере ама си изпотроших пръстите да го напиша че се мъча вече няколко месеца с това и няма да се откажа.
Това което ще е товар (светдиод ,реле,моторче) не му стига тока че да се включи и питам как да го усиля?