Автор Тема: имам странен проблем  (Прочетена 2247 пъти)

svetoslav

  • Робо-Новак
  • *****
  • Публикации: 19
    • Профил
имам странен проблем
« -: Май 10, 2012, 05:43:56 pm »
Здравейте,
направих си някакво жалко подобие на робот с части:
1. количка с дистанционно
2. Ардуино уно
3. L293D Н мост
4. бредборд

Така робота представлява самата количка с махнати стари платки и зглобена вътре по тази схемата от този линк http://www.robotev.com/downloads/download.php?f=l293_arduino_tutorial_v1.pdf
след това чрез 2.1 мм кабел за захранване го свързвам към 9 волта батерия и обикновен прекъсвач (1вия който изкопах) това е за робота сега проблема е следния в 70% от случаите когато го стартирам не следва кодът който е пробният от пдф файла от линка по горе по някога върви само в 1 посока без да сменя нищо или само пуска 1 сигнал от ток (просто се помръдва за по малко от 1 секуна) и това е всичко оправям го като натискам бутона за рестарт на ардуиното докато на видя че работи както би трябвало но понякога дори зацепва в 1 посока по средата на кода.

Отчаяно се надявам да няма нищо на ардуиното :( моля да ми помогнете.
Мерси предварително  :)

Ако се наложи ще кача клипче снимка каквото трябва
име:Светослав
от:Ботевград
на 17 години

svetoslav

  • Робо-Новак
  • *****
  • Публикации: 19
    • Профил
имам странен проблем
« Отговор #1 -: Май 10, 2012, 06:04:48 pm »
:clap:  :-D  :oops:  амаа много съм смотааан  :clap:  имаше 1ни кондензатори на количката още като нова и не ги махнах сега ги махнах и сичко се оправи  :clap:  е мерси все пак  :-D
име:Светослав
от:Ботевград
на 17 години

svetoslav

  • Робо-Новак
  • *****
  • Публикации: 19
    • Профил
имам странен проблем
« Отговор #2 -: Май 14, 2012, 05:33:44 pm »
Здрасти на всички искам да попитам аз си направих робота ама ми е интересно някои ги задвижват само с 1 батерия от 9 волта апък други с 9волта за ардуиното и 6 волта за останалите работи дали така ще е по добре защото батерията я гълта за 10-15 пускания ако има и толкова
име:Светослав
от:Ботевград
на 17 години