Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Купувам-Продавам / Re: Продават се стъпкови мотори
« Последна публикация от bateAz - Октомври 04, 2021, 02:01:47 pm »
Още ли ги продаваш? Питам, щото си търся някакви моторетки, и аз не знам какви точно ще ми свършат работа, затова купувам Фсичко. Пък ако не стане, здраве да е!
2
За всичко... / Re: Има ли хора, които макар много рядко да проверяват тук форума?
« Последна публикация от asensavov - Декември 04, 2020, 07:01:53 pm »
Здравейте,

За съжаление в това забързано ежедневие, хората нямат време за хоби. Иначе форума е супер и педиодично го проверявам за информация.
3
Преди нямаше нищо по магазините, и затова любопитствахме и си го правехме сами.
Сега имаш ли пари си набавяш търсените неща.
Тези които знаят как се правят нещата,
очакват материализиране на положения си труд (новия начин на живот) което е нормално.
Преди образованието беше безплатно, парите на родителите ми стигаха за издръжката на семейството,
а аз и такива като мен се занимавахме обучение и експерименти, споделяхме наученото с единомишленици.
Сега завършваш образованието и имаш за изплащане заем към някоя институция.
Нямаш избор, искаш пари за знанията си.


4
Рядко влизам тук. На времето бях по-редовен, но като спряха да се появяват нови постове, развих условен рефлекс да го избягвам. Добре ще е, ако поне малко живне.
5
Аз имам също подобна  идея.Проблема е,че нямам време!Ремонтирам една стара къща,която купих.   
Иначе смятам да публикувам нещата ,които макар и в малък обем правя в момента.Надявам се все пак скоро да започна лека полека да публикувам.
Всеки друг,които смята ,че има интересни идей и проекти или иска да сподели и попита за неща,които са свързани с тематиката на форума е свободен да го направи.
Въпреки горният пост,аз смятам,че всеки има нужда да твори.За себе си и за това да преоткрива всичко,което го  интересува !
6
Напоследък се заинтересувах какво правят хората, които се занимават с автомеделизмът. Оказа се, че си купуват скъпи колички и след това като бебета се забавляват да ги карат. Винаги съм си мислил, че автомоделизмът е дейност при която си правиш количката и я тунинговаш така, че да стане по-бърза. Да, ама ясно при новите "разбирания" не е това целта.

Има чувството, че младите винт с гайка не можеш да накараш да завият. През деня си джъткат дистанционното на количката, а вечерта си джъткат дистанционното на телевизора. Някакъв тотален мързел ми прилича.

В горния контекст нищо чудно, че роботиката не е популярна днес масово. Там има много за сглобяване. Иначе сам по себе си роботът е нещо тромаво и не може да дрифти...

Между другото една обща идея е форумът да се насочи към по-обща тема. Примерно не само към роботиката, но и към различните видове механизми. Ето например какво интересно откритие направих на голяма колекция от такива:
https://www.youtube.com/watch?v=Rb37-daSLQ4&list=PLhoXNQqrCmEfAaTf0AfQ1Ztxmz2DoZiCk&index=1
7
Да,макар и рядко го проверявам!
8
Този форум трудно може да се съживи, но пък поне нека да направим някакъв опит... Ако някой чете това, то отговорете в тази тема моля.
9
Купувам-Продавам / Търся Робко 01
« Последна публикация от nikolovs - Юни 14, 2019, 03:07:42 pm »
Здравейте колеги,
Някой от вас да му сенамира и продава Робко 01 ? Звънкайте на тел: 0886 238 266 или пишете на вайбър или драснете тук  :)
10
За всичко... / Re: За форума тук.
« Последна публикация от ruxx - Март 16, 2019, 06:05:26 pm »
Основният проблем е липсата на причинно следствената връзка. Ето например програмираш, то получаваш заплата от службата си. Това, че нещата се дължат на това, че хората не им се занимава - ами аз тук не съм съгласен. Ето например форума за моделистика modelistika.bg не е особено активен, но е сравнително жив. Там също има намиране на материали, лепила, моторчета, дистационна и т. н., но това не отказва хората. Просто защото като направиш самолетче, то след това изпитваш естетическа наслада докато го управляваш. Тук направиш роботчето, тестваш го един два пъти и дотук - много труд за два теста. Не е като самолетчето да го летиш често когато ти се поиска...
Страници: [1] 2 3 ... 10