Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Купувам-Продавам / Re: въпрос за знаещите
« Последна публикация от alex - Август 10, 2018, 11:49:48 pm »
Привет , приемам забележката обаче, понеже ако някой може да свърши работа бих го наел и за това съм го  пуснал в този отдел , моля за извинение!
2
Купувам-Продавам / Re: въпрос за знаещите
« Последна публикация от bateAz - Юли 03, 2018, 11:10:40 am »
Нямам опит и не знам, но при всички случаи на тази тема не й е тук мястото ( в "Купувам-Продавам" ).
3
Купувам-Продавам / въпрос за знаещите
« Последна публикация от alex - Юни 22, 2018, 08:13:00 pm »
Привет на всички! Някой има ли опит с SPLD  Lattice ? имам няколко драйвера и искам да разбера дали стават за серво управление на  правотокови мотори
4
Програмиране / Re: PIC12F629 премахване на паролата
« Последна публикация от bateAz - Май 16, 2018, 05:02:18 pm »
Най-лесния начин е да пишеш на фирмата да ти изпратят програмиран процесор. Естествено, вероятно ще струва малко повече пара отколкото в магазина. Но си спестяваш време $$$.
5
Програмиране / PIC12F629 премахване на паролата
« Последна публикация от jamper13 - Май 15, 2018, 02:05:40 pm »
Има ли начин да прочета и копирам HEX-са? Дума за pic ,дето е на българска алармена централа-Valkor! Ремонтирам я,ама има проблем с процесора,и нов да взема,трябва да го напълня.
6
Промишлени роботи / youtube канал за роботи в автомобилостроенето.
« Последна публикация от ruxx - Април 24, 2018, 03:49:58 pm »
Ето тук:
https://www.youtube.com/channel/UCq1lyHuLg7w6XOl2YTM2XfQ/videos?disable_polymer=1
Като няма сериозни роботски проекти (а и посещение форума), поне да има какво да се гледа...
7
Други роботи / MBot
« Последна публикация от emil74 - Април 08, 2018, 11:29:55 pm »
  Предполагам, че една немалка част от участниците тук, са се чудили в един момент каква платформа да изберат. Не съм претърсвал детайлно форума, но доколкото минах с търсачката, все още няма тема за този сет за начинаещи. Става дума за
MBot
  Това е платформа, предназначена за начинаещи, като е особено удачна за ученици от основния курс на обучение. Ненапразно вече навлиза в учебните програми на няколко държави. Използва се mBlock език за програмиране, базиран на Scratch.
  MBlock има различни възможности и режими за работа, включително генериране на Ардуино код. Самият потребителски интерфейс на MBlock е изключително лесен за усвояване и на практика няма нужда от директно писане на код, а всичко се осъществява с поставяне и организиране на графични блокове, генериращи командите.
  Самият MBot е гъвкава платформа, позволяваща лесно преминаване от един към друг тип роботи - line follower, maze solver и т.н.
Кратко видео
8
Други роботи / Re: PCB Робот
« Последна публикация от emil74 - Март 30, 2018, 12:37:16 pm »
  Принципно концепцията е "конструктор". Тоест, модифицира се с  добавяне или рекомбиниране на съставни части. Една от възможностите за следене на линия, е използване на преден панел с mikroBUS сокет(вече го имам в сета). Друга е, да се използват оставените свободни конектори, а самият набор за следене на линия да се монтира от доланата страна на тракторето, където има оставен отвор за сервомотор - включително с дупки за болтове 3mm.
  В момента разработвам още няколко платки които позволяват трансформирането на тракторчето в танк, с още куп възможности за различни версии или колесна машина, като се свалят веригите и се поставят колелета на Tamiya. Затова има отвор за сервомотор отдолу - за управлението. В тези два варианта някои от платките на трактора се поставят по друг начин, а се добавят и допълнителни.
  Умишлено, софтуерно съм намалил скоростта на трактора, като дори има онова притракване, характерно за тези машини. Иначе  развива доста висока скорост.
9
Други роботи / Re: PCB Робот
« Последна публикация от ruxx - Март 29, 2018, 06:51:03 pm »
Това тракторче може ли да се допълни така, че да следи линия?
Между другото се интересувам от проекта. Например мога да преработя една моя web базирана програма така, че да представя online начина на сглобяването на тракторчето. Идеята е чрез тази програма в бъдеще евентуалните ентусиасти да предлагат и свои превозни средства, които евентуално да увеличат набора от продуктите на maystorio.com.
10
Други роботи / PCB Робот
« Последна публикация от emil74 - Март 21, 2018, 03:01:18 pm »
  След няколко експеримента и създаване на импровизирани роботи с подръчни средства, сътворих този сет от печатни платки:
 
  Верижен трактор

  Предназначен е най-вече за любителите на PIC микроконтролери, но е възможно и поставяне на Arduino Nano, например.
  Драйверите на моторите са реализирани по начин, позволяващ използване с напрежения от 3 до 12V.

  Наложи се малко преработване на клипа, защото се чуваше някаква музика от съседната стая, а хиените, уж ностители на авторски права дори и това сметнаха за тяхно. Така видеото остана без онова елегантно щракване при сглобяването. При всички случаи ще подготвя поне още няколко по-добри клипа.
  Тук е видео с тестване на блутут комуникация: https://www.youtube.com/watch?v=MJ0az6t6Ys8&t=3s
Страници: [1] 2 3 ... 10