Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - morpheous87

Страници: [1] 2
1
Абсолютно може :)

2
Здравей,
след като сложиш необходимата програмка, спокойно можеш да ползваш Ардуиното за да програмираш други контролери. Което е по-добрият вариант от това да програмираш контролера на самата платка и след това да го вграждаш в друга схема. Защото за всеки контролер ще трябва да му слагаш bootloader първоначално.
ТУК можеш да прочетеш как да си ползваш Ардуиното като програматор.

3
Ардуино (Arduino) / Arduino BLDC driver
« -: Май 16, 2013, 12:02:19 pm »
Здравейте,
интересува ме как мога да управлявам HDD моторче чрез Ардуино. Да ме насочите към някакъв готов проект, някоя ИС, която е за тази работа. Гледам страшно много неща в нет-а, но не мога да отсея нещата. Твърде много неща има за DC моторчета, и никъде не намирам само за HDD. Идеята е да го развъртя до почти максимални или на максимални обороти.

4
Практика / Експериментални платки
« -: Август 07, 2011, 08:54:26 pm »
Трябва да имаш страна писти, подходяща за нанасяне върху плочка фолиран гетанакс или текстолит. Най-лесният начин според мен е с ютията. Принтираш пистите на  гланцирана хартия (най-добре ползвай услугите на рекламно студио примерно). После ги "изглаждаш", ецва се и се пробиват отворите. С  това което ти казах няма да ти стане ясно как да си ги направиш, но има много изписано по тази тема. Примерно тук.

5
Електроника / Кирилица на LCD
« -: Февруари 17, 2011, 05:34:01 pm »
Аз имах предвид тази пусната в първият пост от zoro1, която въвеждаш текста на кирилица а то го конвертира в неразбираеми символи, които обаче си излизат както трябва на дисплея.

6
Електроника / Кирилица на LCD
« -: Февруари 16, 2011, 08:06:09 pm »
Не може да се изтегли програмката. Може ли да дадете друг линк.

7
Купувам-Продавам / Търся трансформатор
« -: Януари 06, 2011, 06:49:11 pm »
Необходим ми е трансформатор с вторична намотка на 28-30V (под товар) поне 120VA, или с две отделни вторични също на 28-30V поне 250VA. Ако има нещо на ЛС.

8
За всичко... / От .brd до готов за принтиране PDF
« -: Януари 02, 2011, 11:33:39 am »
Искам да попитам как ставаше номера, от eagle .brd файл да си направя готов за принтиране ПДФ. Правех го преди време, и нямаше проблеми. Но изглежда съм забравил как беше  :oops: Избираше се слоят който искаш, после се пускаше през някаква програма... Ама как беше точно не помня. Затова се обръщам с призив за помощ :)

9
Общ форум / Новак
« -: Октомври 03, 2010, 09:23:30 pm »
Бих препоръчал следното четиво - Първи стъпки в радио-електрониката на Атанас Шишков.

10
Електроника / Проблем с LCD дисплей.
« -: Август 06, 2010, 09:09:35 pm »
Здравейте, ще използвам тази тема за да питам за едно дисплейче. Имам ето този дисплей. Свързах го по 2-3 схеми от туториалите на Ардуино, но не иска да изобрази нищо. При ресет не примигват всички символи (по-точно никой не примигва) каква може да е причината? В спецификациите пише че контролера е или HD44780 или еквивалентен. Дисплеят е нов, дали е някаква повреда по него или някъде с връзката с Ардуино-то?
P.S. клипче, ако може да е от помощ.

11
Би ли дал файла, че да можем да го извадим за ецване.

12
Според мен, за да не се "прахоса" текстолите, може да го удвоиш, така ще има възможност за управлението на 4 моторчета. Като е вариант всеки да прецени дали да запои двата драйвера или само единия.

13
Ще се радвам като я направиш да я споделиш с нас, а и ако има готови файлове за ецване и т.н. ще е супер.

14
Така, бих искал да споделя за един странен поне за мен проблем. Направил съм тази схема на Ардуино. Проблемът е с кондензатор С9 - 10uF. В какво се състои проблемът - веднъж качва скечове, друг път не. Когато побутна въпросният кондензатор ( и то не всеки път) тръгва платката. Остане ли непомръднат в тази позиция, добре. Мръдне ли малко, край. И пак натискане бутане насам натам докато "захапе". Сменях кондензатора (да бъдем точни смених 6 броя). Обръщах му поляритета, слагах други стойности - 2,2uF и 22uF. Пак същото! В схемата само не съм сложил бобинката L1, а съм поставил проводник. Не знам дали би оказало някакво влияние това. Всякакви идеи и съвети биха били полезни за репаването на този интересен проблем. Имам други работещи платки на Ардуино но на други схеми. Иска ми се обаче да разбера на тази какво и е :)

15
Някаква идея дали този дисплей - LCD RC1602B e съвместим с Hitachi HD44780-Based драйвера?

Страници: [1] 2