Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - HIFI

Страници: [1]
1
Робо-сумо / Re: Роботи клас Нано-сумо
« -: Май 13, 2014, 01:48:51 pm »
....................Отново повтарям, корпусите на елементите са SMD 0402 (0.4мм дължина и 0.2мм широчина).............
http://www.megabitty.com/Docs/MEGAbittyAssemblyInstructions.pdf 0402 нямат надписи това са си 0603! Което не се запоява толкова трудно...

2
http://roboleague.bg/index.php/main/disciplines
Това са правилата ->
"Роботът се дисквалифицира ако нарушава принципите на честната игра:
Обстрелва, залива или се опитва по друг начин да унищожи или обърка робота на противника, като се отдалечава от основната си цел да го избута от терена.
Опитва се да повреди терена или да го направи негоден за опонента му, като така се отдалечава от основната си цел да избута опонента си.
" Моята цел е да го избутам, не стрелям с нищо и мисля, че не е имало проблем. Погледнато по този начин и блъскането е опит да се наруши цялостта на робота...

Относно името на робота не съм искал да навредя на никой и съм сигурен, че не съм успял :P (Лоша реклама няма!) Името ми се стори шеговито и затова го избрах. Както казах нямам комерсиална цел, не печеля нищо от това. Затова не съм се и карал с човека казах му, че не съм знаел и няма да го ползвам повече. Дори в темата си съм го написал като забележка с червена * !!!

P.S. infio за потребител неактивен от близо 4 години ми се струва интересно да пишете точно в тази тема, взимайки тази страна. Предполагам и се извинявам ако греша но мисля, че Вие сте Найден Шиваров от БАН, а в краен вариант много близък до него човек :zubi:

3
В София в Jumbo-то на бул. България съм виждал до касите такъв щанд. Там има много колички с изгубени дистанционни или зарядни и т.н. Като цяло има разнообразие от РЦ колички, които няма как да се продадат иначе... може да се отиде и да се провери на място.

4
https://www.youtube.com/watch?v=RrN8-5wcowE

Ето последната ми битка. Оказа се, че при по-силен удар рейката за програмиране е допирала медното шаси отвътре и в частност ресет пина и затова робота ми е блокирал :( вижда се при втори и трети рунд... това можеше да не се случи ако бях потествал малко повече преди рундовете. Първи и четвърти бяха по-успешни :zubi:  
Не знам момчето от Русе срещу което се състезавах чете ли този форум, но опеделено беше много добър съперник и искам да го поздравя за спечеленото второ място на турнира  :clap:

5
Здравейте,

преди няколко дни се хванах да направя робот, с който да участвам в състезанието Робо Лига България 2013. Историята е кратка :) бях се записал предварително за състезанието, а нямах сумобот с който да участвам (това го направих с цел да ме амбицира да събера робот), ако не се бях записал нямаше да имам волята да направя (РОБКО 007)* последните три дни преди събитието. В темата ще кача снимки и кратко клипче на идеята си. Бях изгледал много филмчета в нета на сумороботи, които имат огромна сила на натиск и нямат защита от повдигане. В следствие на това ми дойде идеята да направя максимално наведен (нисък) робот, който да повдига противника, намалява сцеплението на гумите му, избутва го до края на ринга след което го изсипва навън. Тук е момента да кажа, че това ми е първото такова състезание и нямах грам опит с терена. частите за робко, ги бях събирал месец по-рано. Шасито е на "Tamiya Double Gearbox" от Роботев, гумите са на същата марка реисинг модела.
За захранване бях взел три Li-Pol батерии 18650. Като за моторите и обръщащото серво бяха две, за процесора една. Цялата конструкция на робота е направена от споявани листи текстолит като основата е от 2мм, а страните от 0,6. Като здравина мога да кажа, че това би издържало на всеки удар от робот с неговите размери и маса до 500гр. без проблем. Искаше ми се центъра на тежестта ми да е максимално ниско и все пак да не съм много тежък 350гр. бях в завършен вид. Като краен резултат за робот правен за толкова малко време и без опит мисля, че се справи много добре. Ако имах опита и познанията, които натрупах крайният ефект щеше да е друг :) Ако имате въпроси с радост ще отговарям.

https://www.youtube.com/watch?v=gmyRrbgmKrI

*  Оказа се, че на състезанието имаше човек претендиращ, че РОБКО е неговa и запазена марка и не трябвало да го използвам...

P.S. Моля ако някой има филмчета от събитието да качи или даде линкове.

Поздрави
Василен Лазаров

6
Практика / Един начинаещ моли за помощ!
« -: Октомври 31, 2011, 11:02:24 am »
Принципно не харесвам LM317 (лошо КПД при големи разлики между входно и изходно напрежение), но за теб ще е идеален.

http://www.reuk.co.uk/LM317-Voltage-Calculator.htm

http://www.dimovi.net/toma/stuff/LM317.htm

7
Купувам-Продавам / Продавам робко 1
« -: Октомври 30, 2011, 07:09:06 am »
КУПЕН! Може да затворите темата...

8
Купувам-Продавам / Продавам робко 1
« -: Октомври 28, 2011, 05:01:17 pm »
Момчето не ми е оставило телефон още, но ако всичко е наред не виждам причина да се откажа....  8)

9
Купувам-Продавам / Продавам робко 1
« -: Октомври 27, 2011, 06:48:09 am »
Здравей,
събота и неделя ще съм в Търново и искам да го купя! Прати ми телефон на ЛС. и Като съм там ще ти се обадя да го взема.

10
Практика / mp3 player
« -: Октомври 13, 2011, 07:41:42 pm »
http://olimex.com/dev/mod-mp3-x.html
 e най-евтиното което съм намирал. Олимекс са Пловдивчани и може да се поръча през Комет.
Това за дипломна работа на магистратурата ли го гласиш :)

Страници: [1]