Форум по Роботика

За форума => Форум на Web-мастъра => Темата е започната от: spookyboy в Юли 17, 2011, 05:02:49 pm

Титла: Wiki time?
Публикувано от: spookyboy в Юли 17, 2011, 05:02:49 pm
Поради повтарящия се апел за промяна, се сетих, че това, което ни липсва според мен е wiki и реших да проверя как стоят нещата с инсталирането на такова и дали ще е голяма занимавка.

След като почетох малко за MediaWiki (http://www.mediawiki.org) (софтуера, който ползва Wikipedia) видях, че е насочен към по-големи сайтове с по-сериозни ресурси.

За моя приятна изненада намерих алтернатива, ориентирана към малки до средни компании, която е свободна и по мое мнение лесна за инсталация и да се надяваме и употреба. Става дума за dokuwiki (http://www.dokuwiki.org). За да се инсталира трябва само да се разархивира на сървъра и да се чукне един линк (и евентуално да се настроят малко права на папките). Прилагам видео (http://www.dokuwiki.org/install:screencast).

Така че моето предложение (към всички, защото ако няма желание няма и смисъл и към Боби, защото някой трябва да отдели 5 минути да инсталира нещото :p ) е да преминем малко по-малко към wiki страници, понеже ни дават по-голяма свобода на обработката на уроци, а форума да ползваме за обсъждане на страниците.

Какво ще кажете?
Титла: Wiki time?
Публикувано от: zen в Юли 17, 2011, 06:14:34 pm
Има и готови хостнати системи, които трябва само да се напълнят с информация :)

http://www.wikidot.com/
Титла: Wiki time?
Публикувано от: spookyboy в Юли 20, 2011, 08:56:52 pm
Ама искат пари, май :)
Титла: Wiki time?
Публикувано от: zen в Юли 21, 2011, 06:44:00 am
Не. Не искат. Имам няколко wiki-та там и е напълно безплатно
Титла: Wiki time?
Публикувано от: spookyboy в Юли 21, 2011, 11:38:14 pm
Добър е сайта :) Доста лесен и наистина безплатен както казваш.

Все пак мисля, че за нашите цели е по-добре да си направим домашно уики, за да избегнем излишните банири, реклами и други разсейващи компоненти :)