Форум по Роботика

Панорама => Събития и мероприятия => Темата е започната от: Borislav в Февруари 02, 2010, 09:02:19 pm

Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Borislav в Февруари 02, 2010, 09:02:19 pm
Здравейте, приятели!
С радост ви съобщавам, че се планира второто състезание по Роботика в България. За целта пускаме тази анкета, за да разберем вашето мнение по въпроса. Всичко зависи изцяло от вас, но се надяваме, че ще успеем да съберем повече хора като участници и веселбата ни да бъде на високо ниво.
Планираните дисциплини засега са традиционните: Следене на линия и Мини-сумо.
Молим всеки да се включи със собственото си мнение!

Основната дилема е кога да бъде организирано. През Април, защото смятаме, че който направи нещо за 2 месеца, ще го направи и за 8, а лятото едва ли това ще е преоритетна мисъл за повечето тук. :)
Или през Септември, за да имаме време да разработим и платформа за сумобот, с който могат повече хора да се състезават.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: stapy в Февруари 02, 2010, 09:04:56 pm
Определено трябва да има нооо Април не е ли малко раничко, трябва да направя 3 робота дотогава :D А ще има ли и дисциплина "най-интересен робот" като миналата година?
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Alternative в Февруари 03, 2010, 10:19:46 pm
Наистина и според мен АПРИЛ е малко рано. Все пак целта на състезанието е да се събере максимален брой участници. От друга страна, ако състезанието е Септември, хората ще се разсеят от многото време , което имат, и в краина сметка най-вероятно отново ще има също толкова хора.  Подкрепям мнението на Борислав, че  който направи нещо за 2 месеца, ще го направи и за 8, а лятото въобще няма да му е до роботиката .
Но все пак мисля,че по-късно ще бъде по-добре, още повече, че ще има време за предварително тестване с желаещите.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: DataMatrix в Февруари 05, 2010, 06:33:16 pm
Гласувах Април, ама после се сетих, че имам изпити тогава. Иначе с нетърпение очаквам състезанието. Този път искам и РобоКуб!
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Borislav в Февруари 05, 2010, 09:12:19 pm
Планира се състезание, което да бъде атрактивно и интересно (може би няма да бъде РобоКуб). :) Разбира се, ще уведомим всички много по-рано.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Simeon в Март 05, 2010, 04:05:13 pm
Радвам се, че има желаещи за състезание и през Април и през Септември! Може би обаче нямаме още достатъчно опит за организиране на голямо състезание, и ще е по-добре да започнем с ежемесечни събирания за премерване на сили и обмен на опит и идеи. Нека тези събирания да са повече със забавен и образователен характер, а не толкова състезателен.

Наемам се да организирам такова събиране всяка първа събота на месеца (по изключение първото ще е на 10.04.2010 заради Великден). Ще се радвам и на подкрепата на Боби, Ясен и останалите, които правят таке че форумът да прогресира. Точното място и час ще определим долъпнително в зависимост от това колко желаещи има.

Ще има ринг за сумобот както и трасе за line tracer (с широчина на линията 30мм). Ако има желаещи, ще направим и разграфено трасе което да позволи задачи от типа "робокуб". Отделно, всеки ще може да покаже проектите над които е работил дори и те да нямат нищо общо със сумоботи или трейсъри.

Както казах, основната идея на тези мероприятие е да трупаме знания и да се дърпаме един друг напред така че не е нужно да сте с напълно завършен роботи - покажете и изпробвайте това, което имате и потърсете идеи и съвети, за да сте напълно готови за следващото мероприятие.

Как ви се струва идеята за ежемесечни събирания за премерване на сили/прогрес и обмен на опит?
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: TheDarkSoul в Март 14, 2010, 11:46:29 am
На мен ми харесва идеята. Обаче моя сумобот е без таймер. Та искам да попитам ,ако се направи това дали ще мога да участвам без таймер ,като въпросът ми е и за другото състезание през септември.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Simeon в Март 16, 2010, 04:28:48 pm
Иване, разбира се че може. Идеята е месечните мероприятия да са с развлекателна и образователна цел. На тях всеки ще може да покаже какво е направил и да го изпробва, да види добре ли се справя и да получи идеи и съвети за подобрения. Всички роботи ще бъдат допускани, дори и да не отговарят на спесификациите от правилника за състезания.

За състезанията е друго. Когато има състезателен елемент са нужни съдии и еднакви правила за да се излъчат най-добрите. За състезанията роботите ще трябва да отговарят на правилника.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: sv_shady в Март 16, 2010, 06:55:13 pm
Здрасти, Мони :) Очаквах да има по-голям интерес към начинанието, с което си се захванал за събирания всеки месец, но все пак се надявам това през април да се състои, а пък тъкмо ще бъда в България и ще мога да дойда и аз да покажа това онова и да ти върна книгата най- накрая. Та значи този април ще има такава сбирка?
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Simeon в Март 16, 2010, 07:44:05 pm
Здрасти, Светльо! Надявам се, че продължаваш да смайваш западняците с българския гении :)

Да, със сигурност ще има такива събирания и първото ще е на 10 април, както беше обявено. До седмица ще кажа и точното място и час.

Супер е, че тогава ще си в България и ще можем да се видим, не само заради книгата ;) . Мерси за подкрепата и нямам търпение да видя какво си ни приготвил този път.
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Simeon в Март 25, 2010, 09:37:21 pm
Ето и обещаната информация за събирането:

датата: остава 10 Април (събота)
мястото: новоткрития офис/магазин/работилница Роботев (http://www.robotev.com/index.php) в кв. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна No. 14, офис No. 3.
начало: 11:30ч.
дисциплините: мини сумо и следене на линия (дебелина на линията 30 мм)

Всички са добре дошли и всеки робот ще има възможност да покаже на какво е способен независимо дали отговаря на изискванията от международния правилник.

Основната цел на тези събирания е забавление и обмен на знания/опит, но все пак нека тези, които ще участват със свой робот(и) да дойдат навреме за да направим минимална организация колкото да се избегне хаос :)
Титла: Второ състезание по Роботика
Публикувано от: Simeon в Април 09, 2010, 04:49:46 pm
напомням за мероприятието утре, 10 Април (ако някои е забравил ;) . часът и мястото ги има в предишния пост.

за ориентир може да видите:
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=0034a0e4ab7fd7af4ee5f1a8953fb1d1&tip=1

(стига от бгмапс да не са сменили key-a...)

трасето за line following и ринга за мини сумо са готови и очакват участници и публика. до утре!